ХРОНІКА

08.04.2010

Футбол

Керівники ФФУ визначилися з місцем проведення найближчих товариських матчів збірної України: 25 травня «синьо–жовті» зіграють із литовцями у Харкові, за чотири дні — з румунами у Львові, 11 серпня — зі збірною Голландії на «Донбас–арені» в Донецьку.

Хокей

Чемпіонат України. Фінал (перший матч). «Сокіл» — «Беркут» — 5:2 (серія до двох перемог — 1:0). За третє місце. «Білий барс» — «Харків» — 2:3 ОТ (серія — 0:1).

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Вашингтон» — 3:6 (Федотенко «П» — 17.26, 3 кидки, «0»; Понікаровський «П» — 16.47, 3 кидки, «–2»).

* * *

КХЛ. Півфінал. «Ак барс» — «Салават Юлаєв» — 2:4 (серія до чотирьох перемог — 3:1).

Теніс

Невдалим вийшов вівторок для наших майстрів великої ракетки. На турнірі WTA в Понте–Ведра (США, ґрунт, призові — 220 тис. дол.) сіяна під другим номером Олена Бондаренко програла в першому ж колі білорусці Говорцовій — 3:6, 6:4, 0:6. А на змаганнях АТР у Касабланці (Марокко, ґрунт, 450 тис. євро) Олександр Долгополов також у стартовому матчі поступився словацькому кваліфаєрові Кліжану — 6:4, 1:6, 5:7.

Фігурне катання

Чемпіон України серед юніорських танцювальних дуетів Дмитро Дунь відтепер кататиметься із канадкою Террою Фіндлі. Пара наразі тренується у Канаді в місцевих тренерів, але виступатиме під прапором України. Як повідомляє сайт «Чемпіон», пара вже невдовзі планує переходити у змагання дорослих.

Визнання

Експертна комісія НОК визнала найкращою спортсменкою березня в Україні біатлоністку Віту Семеренко, а найкращим тренером — її наставника Григорія Шамрая. Віта стала срібною призеркою на етапі Кубка світу в норвезькому Холменколлені та виграла повний комплект нагород чемпіонату Європи в естонському Отепя.