Отруєння компроматом

03.02.2010

Команда Віктора Януковича могла бути причетною до смерті Зиновія Кулика, редактора журналу «ПіК» («Політика і культура») та радника Прем’єр–міністра Віктора Януковича, в 2004 році. Цю інформаційну бомбу за кілька днів до виборів запустив народний депутат від луценківської «Народної самооборони» Володимир Ар’єв. За його словами, Кулик міг бути неугодним Януковичу, бо мав інформацію про його судимості й перебував у конфлікті з людьми, які вважали, що темне минуле Януковича слід приховувати.

Володимир Ар’єв проводив свою прес–конференцію, посилаючись на Сергія Крижанівського – відомого адвоката, який у 2004 році нібито допомагав Кулику. Нині Крижанівський переховується в Канаді, там і відбувалася розмова з Ар’євим. За словами депутата, у 2004 році Крижанівський отримав від Кулика завдання виїхати в Донецьку область для з’ясування обставин засудження Януковича. Той зустрічався з людьми, які були засуджені разом з Януковичем, та суддею Донецького обласного суду Віталієм Хованським. Дізнавшись про це, Кулик виступив проти намірів сфальсифікувати постанову Донецького обласного суду від 1978 року про те, що Янукович був засуджений несправедливо. Через це виник конфлікт.

«Причиною раптової смерті Сергій Крижанівський вважає те, що під час зустрічі в Кабінеті Міністрів Зиновій Кулик був отруєний», — заявив Ар’єв.

Журналіст сайту «Обозрєватєль» Орест Сохар, який у 2004 році працював у журналі «ПіК», заявив у коментарі «УМ», що вважає останню заяву Крижанівського «заказухою». «Якщо Кулика і вбивали, то ці люди (причетні до вбивства) нині працюють радниками у БЮТі», — вважає Сохар. Очевидно, він натякає на осіб, які п’ять років тому стояли на чолі Адміністрації Президента Кучми. Що ж до Крижанівського, то пан Сохар не пригадує цієї особи. «Я не сказав би, що Крижанівський входив до ближчого кола Кулика», — зазначив Сохар.