Ліцензія на мурчика

07.11.2009

Любителі котів переконані, що цих чарівних пухнастих створінь не може бути забагато, тож нерідко трапляється, що якась добра бабуся тримає у міській квартирі з кілька десятків мурчиків. Але сусіди таких «котоманів» дотримуються іншої думки. В американському місті Дадлі, штат Массачусетс, через одну любительку котів навіть видали розпорядження, яким одній сім’ї заборонено мати більше ніж трьох котів.

У Мері Еллен Річардс, до речі, було не кілька десятків, а лише 15 котів, та й мешкає пані у власному приватному будинку. Це не завадило її сусідам регулярно скаржитися, що домашні улюбленці місіс Річардс гадять на вулиці, лазять по їхніх садках і, взагалі «роблять усіляку шкоду». Зрештою на загальних міських зборах (у Дадлі мешкає більше 10 тисяч людей) ухвалили рішення: віднині для того, щоб тримати вдома більше трьох котів, потрібна спеціальна ліцензія. Чи поширюється це правило на щойно народжених кошенят, не повідомляється.

А Мері Річардс, як і слід було очікувати, розлучатися зі своїми муркотиками не побажала. Жінка виставила свій будинок на продаж і переїздить в інше місто, де, за її словами, «більш доброзичливо» ставляться до котячих.