У школу — ніколи не пізно

11.08.2009
У школу — ніколи не пізно

Ешлі Джадд повертає кар’єру в серйозний бік.

Голлівудські актриси часто починають новий етап життя після 40 років. Хтось народжує первістка, хтось виходить заміж, а Ешлі Джадд, яку, на думку кінокритиків, на «фабриці мрій» свого часу недооцінили, вирішила здобути освіту. 41–річна зірка фільму «Улюбленець» гризе граніт науки у Школі Кеннеді в Гарварді, куди вступила минулого місяця.

Як повідомила її речниця Кара Тріпіччіо, актриса навчається на програмі «державне адміністрування», де свого часу ступінь магістра отримали такі відомі діячі, як президент Мексики Феліпе Кальдерон та Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Згідно з інтернет–сайтом Школи Кеннеді, програма покликана «розширити знання і навички успішних, високоефективних професіоналів, які прагнуть зміцнити кар’єру на державній службі або перейти з приватного сектора на лідируючі позиції в державному та некомерційному секторах».

Для Ешлі це вже не перша вища освіта — колись вона навчалася в університеті Кентуккі. Але в 1990 році кинула навчання, повернувшись до нього аж через 17 років. У 2007–му Джадд отримала диплом бакалавра з французької мови та літератури, але цього їй виявилося мало.

Актриса — відома громадська діячка, активістка екологічного руху й посол організації з боротьби проти СНІДу. Очевидно, надалі Ешлі планує займатися цим на державному рівні, а може, й у політику податися. Підтримка сім’ї їй забезпечена, адже чоловік Джадд, 36–річний гонщик Даріо Франчитті, дуже кохає дружину і в усьому їй сприяє.