Інсинуації, що пахнуть «смаженим»

09.04.2009

У номері «УМ» від 7 квітня було надруковано замітку «Старий сепаратизм у новій обгортці?», де йшлося про публікацію в іншій газеті, а саме — в ростовському випуску «Комсомольської правди», щодо сумнівних намірів голови Луганської обласної ради Валерія Голенка приєднати його область до Ростовської області Росії. Україна може зітхнути з полегшенням: так далеко наміри представника Партії регіонів не заходять. Поки що.

Спростування під заголовком «Кому выгодна провокация?» з’явилося 7 квітня на сайті Irtafax, який контролює нардеп від ПР Володимир Ландик. У листі до головного редактора «Комсомольської правди» Володимира Сунгоркіна голова облради в доволі різких висловлюваннях звинувачує автора публікації у брехні, а сам матеріал називає «політичною провокацією, спрямованою не стільки проти мене особисто, скільки проти дружніх відносин народів Росії й України». Голенко не казав, буцімто мріє про приєднання Луганщини до Донщини. Голові облради, як читачу «КП» із 35–річним стажем, вельми сумно, «коли доводиться стикатися з безпринципністю в погоні за «смаженим».

Чиновник навіть звинуватив у замовленні публікації в «КП–Ростов»… «певні політичні сили» в Україні, які сплять і бачать, як би пересварити «братні» народи, і користуються для цього будь–яким приводом, аж до «інсинуацій» (не виключено, Голенко мав на увазі матеріал в «УМ» з цього приводу). Зате не сказав головного: що він як громадянин України й думки не допускає про можливість порушення територіальної цілісності його держави. На відміну від провокаторів з «КП». І поки Валерій Голенко цього не заявив уголос — питання сепаратизму серед луганського «бомонду» знімати з порядку денного зарано.