Активний Донузлав

25.07.2008

Найбільше під час цьогорічних військових навчань «брезентове гніздо» антиНАТОвські сили, серед яких кримські козаки, «вітренківці», «русблоківці», комуністи та до них подібні, звели неподалік озера Донузлав. Там налічувалося близько півтисячі «багнетів». Особливо немолодим поборникам партійної ідеї та дисципліни не позаздриш: вистояти з прапорами і транспарантами у відкритому степу під палаючим сонцем (температура в ці дні сягає 35—37 вище нуля) — це яке ж треба мати здоров’я! Утім подейкують, цей «подвиг» сповна компенсується солідними «польовими» — чи то у гривнях, чи то в російських рублях, що не є великим секретом принаймні для українських військовослужбовців.

На цьому строкатому «тактичному» тлі вчора й проходила активна й амфібійна фаза військових навчань. І хоча антиНАТОвці наввипередки поспішили заявити в місцевих ЗМІ про свою перемогу, мовляв, не допустили в Крим іноземних військових, насправді якихось серйозних коригувань легенда «Сі Бризу–2008» тут не зазнала. Тобто македонський і грузинські взводи разом із нашою ротою морської піхоти на бронетранспортерах і в пішому порядку успішно висадились неподалік селища Новоозерне з «Костянтина Ольшанського» і «Атії» — відповідно українського і грузинського десантних кораблів, а потім усі разом так само злагоджено «відбивались» від умовних бойовиків, «зачищали» територію і проводили евакуацією «некомбатантів» у «зоні безпеки».

Єдиний форс–мажор створили тільки комуністи на чолі з Леонідом Грачом, який завше в подібних акціях прагне не віддати пальму першості нікому. Його прибічникам вдалося видертись на три стоячі «бетеери» біля лісосмуги і звідти кілька хвилин «переможно» помахати червоними прапорами, а самому Леоніду Грачу виказати компартійну позицію щодо «Сі Бризу» особисто командувачу Військово–морських сил України, віце–адміралу Ігорю Тенюху. А ще кілька зморених спекою козаків, поплескавшись в озері, порушили межі району навчань і з цього приводу «відігрались» на словесній перепалці з військовослужбовцями. От і всі їхні вчорашні «вікторії» на Донузлаві.