РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.07.2008

100 мільярдів

місцевих доларів — купюру таким номіналом випустив уряд Зімбабве. Утім цього папірця не вистачить навіть для купівлі буханця хліба. Щонайбільше, за купюру з одинадцятьма нулями можна придбати чотири апельсини, оскільки 100 мільярдів зімбабвійських доларів дорівнює приблизно 1 долару США. Банкноти, які випускає уряд цієї країни, є не грошовими знаками, а чеком на пред’явника з обмеженим терміном дії. Ця купюра буде дійсна тільки до кінця поточного року.

1 мільярд

доларів могло б зекономити населення України, аби раціонально використовувало ліки. Сьогодні аптечний споживчий кошик українців зріс у середньому на 30—40 відсотків. За словами голови Нацради з питань охорони здоров’я населення при Президентові України Миколи Поліщука, таке зростання слід пов’язувати не з кількістю спожитих медикаментів, а з тим, що купують дороговартісні ліки — 30—50 гривень. Причина — міф про неякісні вітчизняні ліки. При цьому, зазначив Поліщук, ніхто не довів, що закордонні медикаменти діють ефективніше.

151,5 мільйона

гривень становлять надходження від кінопрокату в Україні за
I півріччя поточного року, що на чотири відсотки, або 6,3 мільйона гривень, більше, ніж було до цього. За словами генерального директора кінопрокатної компанії B&H Film Distribution Богдана Батруха, це свідчить, що на ринку немає якихось негативних тенденцій у зв’язку з дублюванням кінострічок українською мовою. «Тому можна говорити, що окремі заяви про якісь проблеми з прокатом фільмів, дубльованих українською, мали не економічний, а політичний підтекст, і робилися людьми або далекими від реалій, або просто циніками», — зазначив гендиректор.

3,5 мільйона

абонентів користувалися кабельним телебаченням в Україні станом на червень. Упродовж першого півріччя поточного року ця цифра зросла на 17 відсотків. За повідомленням УНІАН, таким чином на початок липня 19,2% сімей у нашій дер­жаві є абонентами кабельного телебачення. Найбільше користуються неантенним сигналом у Севастополі, Києві та Дніпропетровській, Сумській, Львівській, Полтавській і Луганській областях.

1 мільйон 317 тисяч

євро надасть Києву Європейський банк реконструкції та розвитку на розробку системи управління транспортом і стратегії паркування. Наразі влада столиці також веде перемовини про можливість фінансування ЄБРР транспортних розв’язок біля Поштової площі та станції метро «Дніпро». У мерії також наголошують, що гранти, вже надані банком, є безкоштовними, а всі наступні кредити столиці України видадуть без застави майна.

100 тисяч

доларів отримає сільська Дунковецька школа Іршавського району на Закарпатті від американського мільйонера Фередеріка Робі, яка виграла грант. Участь у конкурсі могли брати тільки малокомплектні навчальні заклади з трьох областей України — Івано–Франківської, Львівської та Закарпатської. За словами директора школи Наталії Коровської, витратять гроші на відкриття комп’ютерного класу, підключення до мережі інтернет, нові підручники та спортивний інвентар. Частина коштів піде на стипендію здібним учням і школярам із малозабезпечених сімей, які щомісяця отримуватимуть по 250 гривень.

14 тисяч

нових громадян України зареєструвала міграційна служба з початку цього року. Також установлено належність до громадянства нашої держави 709 осіб, щодо 708 бажаючих прийнято рішення про набуття громадянства відповідно до міжнародних угод, а також оформлено та надіслано до розгляду МВС 1,6 тисячі заяв про прийняття українського громадянства.

63 вокзали

відремонтували українські залізничники впродовж I півріччя поточного року. За повідомленням прес–служби «Укрзалізниці», будівельниками було відремонтовано 57 пасажирських платформ, 8 об’єктів водопостачання, три виробничі бази і 23 інші об’єкти на загальну суму 107,4 мільйона гривень. Наразі будівельні роботи тривають на 148 вокзалах, 47 пасажирських платформах, 13 об’єктах водопостачання, 16 виробничих базах і 129 інших об’єктах.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>