У 2050 році третину Києва становитимуть нащадки нелегалів?

22.05.2008

У 2050 році третину киян становитимуть нащадки нелегальних мігрантів, переважно з країн Африки та Азії. Таку перспективу малюють експерти. Це станеться, якщо Київрада зберігатиме «позу страуса» щодо проблеми нелегалів, уточнює лідер Української народної партії (УНП) Юрій Костенко. Тоді, на його думку, киянам слід готуватися і до виникнення навколо столиці мільйонних поселень нелегалів, i до величезних витрат на створення таборів для біженців, адже за останні чотири роки обсяг нелегальної міграції в Україну зріс у 4,5 раза.

Політик вважає, що «наскільки гос­трою буде проблема нелегальної міграції у Києві через два–три роки, свідчить досвід, наприклад, Франції». За його словами, «європейці вже розглядають її як один зі шляхів поширення тероризму, наркоторгівлі, контрабанди».

Юрій Костенко повідомив, що кандидати від Української народної партії до Київради запропонували план дій «Нелегальна міграція — стоп!», який передбачає, зокрема, створення спеціальної комісії Київради. До її компетенції планується віднести контроль за обов’язковою реєстрацією всіх, хто прибуває до Києва «транзитом» і з метою працевлаштування, та за діяльністю структур, які можуть бути причетні до нелегальної міграції. «З огляду на те, що Україна опинилася на 1–му місці у Європі за темпами поширення СНІДу, вважаю, що медичний контроль має бути обов’язковим», — зазначив Костенко.