Центр не з «Центром»

05.04.2008

Голова свіжоспеченої партії «Єдиний центр» Ігор Кріль заперечує, ніби Віктор Ющенко направляє діяльність «ЄЦ». «Ані Президент, ані його найближче оточення не мають відношення до діяльності «Єдиного центру». Ті сім осіб, які увійшли в президію партії і були ініціаторами створення», — сказав Кріль у інтерв’ю журналу «Фокус». Пан Ігор запевнив, що «ЄЦ» «буде точкою опори Президента», але уточнив: «Хоча поки що ми не плануємо стати партією Президента – у тому сенсі, що Президент буде членом партії».

Однак чимало колег Кріля по блоку «Наша Україна – Народна самооборона», котрий теж вважається опорою Президента, скептично ставляться до дітища та ідей «ЄЦ». За словами Тараса Стецьківа, створення партії загрожує демократичній коаліції. «Завдання «Єдиного центру» — ... фактично блокувати ті рішення, які, на думку авторів цього проекту, котрі сидять у секретаріаті Президента, не вигідні їм або Президентові. І це загроза», — цитує Стецьківа агенція «Інтерфакс». Представник «Самооборони» все ж переконаний, що Кріль співпрацює з головою СП Віктором Балогою.

Сам Ігор Кріль не згоден із тим, що «Єдиний центр» розхитує коаліцію. «Я бачу тільки одну загрозу: коаліція не виконує взяті на себе зобов’язання, котрі записані в коаліційній угоді. Пам’ятаєте пакет із 12 законопроектів, які мали бути проголосовані до обрання Прем’єра?... А проголосовано всього два».

І ще одна новина від «Єдиного центру». Його прес–служба розповсюдила повідомлення, в якому закликала журналістів «правильно» писати назву партії (фактично – всупереч правопису, але згідно зі статутом): «без лапок та без додавання до назви слів «партія», «політична партія»; обидва слова з великої літери)». Очевидно, «єцистам» не подобаються абревіатури, який їм попридумували з літерами «П», «Є» і «Ц»...