В Черкаську обласну лікарню придбали сучасний ангіограф за 23 мільйони

07:23, 02.06.2020
В Черкаську обласну лікарню придбали сучасний ангіограф за 23 мільйони

Новий ангіограф коштує 23,4 мільйона гривень. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

Новий ангіограф, вартістю 23,4 мільйона гривень, придбали коштом обласного бюджету у відділення інтервенційної радіології Черкаської обласної лікарні.
 
 
Окремо за 3,1 млн грн капітально відремонтували й саме відділення.
 
 
Головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник каже, що новий ангіограф розширить діагностику судинних патологій в організмі людини й дозволить, у разі необхідності, проводити безболісно дуже складні операції, які при відкритому способі були травматичні й спричиняли тривалий період реабілітації. 
 
За його словами, в Черкаській обласній лікарні це другий ангіограф, але новий охоплює ширший спектр діагностики.
 
«Відділенню інтервенційної радіології вже 31 рік. Сьогодні воно має потужний діагностичний та хірургічний центр інтервенційної радіології — один із кращих в Україні», — розповідає Олександр Дудник.
 
І додає: у відділенні інтервенційної радіології Черкаської обласної лікарні працюють висококваліфіковані фахівці, які проходили стажування і за кордоном, і в провідних клініках України. Тож сучасний ангіограф дасть змогу обстежити та вилікувати значно більшу, ніж дотепер, кількість пацієнтів.
 
«Зважаючи на потужності наших лікувальних закладів — обласних лікарні, кардіоцентру та онкодиспансеру, можемо з упевненістю сказати, що рівень медицини на Черкащині — один із найкращих у країні. Важливо, що для черкащан медична допомога безкоштовна за направленням сімейного лікаря», — наголошує голова Черкаської ОДА Роман Боднар.