Бригади екстреної меддопомоги отримуватимуть підвищену до 300% зарплату

12:00, 22.04.2020
Бригади екстреної меддопомоги отримуватимуть підвищену до 300% зарплату

Кошти для підвищення зарплати закладені у державному бюджеті.

Фінансування бригад екстреної швидкої допомоги, які працюють з хворими на COVID-19, буде за підвищеними розцінками. Водночас, близько тисячі лікарень у 2020 році будуть недофінансовані.

 

"Рішення прийняте на рівні закону, у нас фінансування в тому числі бригад екстреної швидкої допомоги, які працюють з хворими на COVID-19, буде за підвищеними розцінками, куди входить й підвищена заробітна плата до 300%. Є відповідні кошти, закладені у державному бюджеті на це", - розповів під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

Окрім цього, за його словами, під час аудиту медичних закладів, проведеного Національною службою здоров'я України, близько тисячі лікарень сповістили про дефіцит фінансування.

 

"В зв'язку зі стартом другого етапу реформи системи охорони здоров'я, всі наші лікарні (міські районні, обласні) перейшли на іншу систему фінансування. Тепер ці медичні заклади фінансуються через Національну службу здоров'я України за договорами за конкретні медичні послуги. Під час аудиту, проведеного НСЗУ, було укладено більше ніж 1600 договорів з медичними закладами по всій Україні, 984 лікарні – мають дефіцит. Це означає, що в 2020 році вони отримують менше коштів ніж у 2019 році, таке зменшення сягає від 10% до 50%", – розповів глава міністерства. 

 

Максим Степанов зазначив, що у "зоні особливого ризику недостатнього фінансування галузі знаходиться протитуберкульозна служба, психіатричні лікарні, екстрена медична допомога та спеціалізовані медичні напрями".  

 

Як повідомляла УМ, в Україні виник корупційний скандал: МОЗ звинувачують у непрозорому тендері на закупівлю захисних костюмів для лікарів