Українець на круїзному лайнері Diamond Princess заразився китайським коронавірусом

17:15, 09.02.2020
Українець на круїзному лайнері Diamond Princess заразився китайським коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я, праці і добробуту Японії підтвердило шість нових випадків зараження коронавірусом. Серед перебуваючих на борту карантинного круїзного судна Diamond Princess, які заразилися - громадяни України, Філіппін і США.

 

Про це йдеться в поширеному в неділю повідомленні відомства.

 

За інформацією, хвороба виявлена ​​у одного громадянина України та чотирьох філіппінців. Всі вони є членами екіпажу судна. Ще один заразився - житель Гонконгу з громадянством США. Хворі були евакуйовані з судна і госпіталізовані.

 

За даними видання Nhk, зараженим українцем є 20-річний член екіпажу судна. 

 

 

Іформацію підтвердив Сергій Погорельцев, директор департаменту консульської служби МЗС України.

 

"Є один інфікований громадянин України, член екіпажу круїзного лайнера, що знаходиться на рейді біля берегів Японії. Особу встановлено. Розміщено в лікарні. Стан задовільний. Із шпиталізованим підтримується зв'язок. Ситуація на контролі Міністра закордонних справ та Посольства України в Японії", - повідомив Погорельцев.

 

Зазначається, що українцю надається кваліфікована медична допомога, зараз хворий "почувається нормально". 

 

Як повідомляла УМ, на борту Diamond Princess знаходяться близько 3,7 тис. людей з понад 50 країн. Загальна кількість заражених на лайнері зараз становить 70 осіб.

 

Судно вийшло з Йокогами 20 січня і повернулося 3 лютого. Серед пасажирів був громадянин Китаю, у якого виявлений новий коронавірус. Він зійшов 25 січня в Гонконзі. За рішенням влади Японії круїзний лайнер кинув якір поряд з Йокогамою для проведення медичного огляду всіх, хто знаходиться на борту. На судні оголошено двотижневий карантин, який триватиме до 19 лютого.