Рекорд: фітнес-тренер 5 місяців плив навколо Британії - від солоної води в нього розчинився язик

17:20, 07.11.2018
Рекорд: фітнес-тренер 5 місяців плив навколо Британії - від солоної води в нього розчинився язик

Девізом Росса було: "Пливи з посмішкою", навіть якщо доводилося продиратися крізь скупчення медуз (фото: ukprogressive.co.uk)

Тренер з фітнесу Росс Еджелі став першою людиною, що обігнула вплав Велику Британію. Його подорож тривала 157 днів, в цей час Еджелі спав не більше шести годин на добу.
 
Про це пише tһеБабель з посиланням на The Guardian.
 
Поряд із Еджелі всі п'ять місяців подорожі перебувала група підтримки - подружня пара Метта і Сюзанни Найт. Вони пливли поруч на 16-метровому катамарані Hecate. Еджелі кожен вечір піднімався на борт відпочити, і друзі записували його точні координати, щоб на ранок він плив з того ж місця.
 
За п'ять місяців Еджелі побував у штормах, плавав з дельфінами, був обпалений медузами (і для захисту від них відростив бороду), а його язик практично розпався на частини через те, що в роті постійно була солона вода.
 
"Я зрозумів, що щось не так, коли прокинувся зі шматками язика на подушці. Він був схожий на бефстроганов. Можна було знімати смуги шкіри і дивитися на свої смакові рецепториф", - розповідає Еджелі.
 
На перших роликах у своєму блозі Росс виглядає як бодібілдер, зараз він нагадує Більбо Беггінса з романів Толкієна, пише газета. За час плавання він набрав 8 кілограмів, плечі стали набагато ширшими, а за статурою "він тепер нагадує морського котика".
 
Ноги Еджелі стали жовтими і вкрилися виразками від морської води. Подруга Росса, яка пливла на борту катамарана, розповідає, що у нього були пухирі на плечах, шиї і грудях. Коли він вставав з ліжка, на ній залишалися шматки шкіри.
 
Щоб плисти по 12 годин на добу, Росс щодня споживав не менше 15 000 калорій. "Це був марафон з поглинання їжі з невеликими перервами на плавання", - говорить він.
 
 
Еджелі двічі за добу снідав, обідав і вечеряв. Його сніданок складався з чотирьох шматків тостів, двох-трьох яєць і запечених бобів. За харчуванням спортсмена стежила Сюзанна Найт.
 
За п'ять місяців в Еджелі жодного разу не виникло думки здатися й закінчити подорож завчасно. Він дотримувався поради тренера королівських морських піхотинців Олексія Янссена: "Фокусуйся на процесі, і неминуче досягнеш результату".
 
Еджелі розповідає, що під час плавання впадав у медитативний стан. "Але коли люди запитують, чи я зробив якісь дивовижні відкриття, поки плив, можу відповісти тільки: "Я зрозумів, що дуже хочу тост із сиром".
 
Під час відпочинку в каюті Еджелі читав "Роздуми" Марка Аврелія і стверджує, що в той момент стоїчна філософія відповідала його світовідчуттю. Його девізом було: "Пливи з посмішкою", навіть якщо доводилося продиратися крізь скупчення медуз. Найскладнішим було витерпіти опіки від медуз в Ірландському морі. "Я ходив палубою у будь-яку погоду, тому що тільки вітер міг заспокоїти печіння. Мені здавалося, що я горю на багатті. Я не спав тоді кілька днів".
 
Як зазначає видання, спортсмену 33 роки, він із Лінкольншира - графства на сході Англії. Все свідоме життя він вивчає межі можливостей свого тіла. У підлітковому віці грав у водне поло, потім зайнявся спортивною наукою в університеті Лафборо.
 
Еджелі прославило відео, де він тягне на тросі Mini Cooper. Це була благодійна акція, під час якої спортсмен перевіряв власну теорію фізичної працездатності. Відтоді він веде відеоблог і вважає своє тіло інструментом, за допомогою якого можна тестувати цю теорію.