Уляна Супрун назвала вимогу її звільнення радянським «фідбеком»

14:12, 03.10.2018
Уляна Супрун назвала вимогу її звільнення радянським «фідбеком»

Урядовець подякувала тим, хто допомагає "перейти від застарілої совєцької до сучасної системи охорони здоров’я" (фото: Facebook Уляни Супрун)

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун заявила, що рішення комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я про її звільнення - характерна відповідь старої радянської системи.
 
Про це Супрун написала 3 жовтня у Facebook.
 
"Сприймаємо вчорашню постанову комітету - як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво", - написала Супрун.
 
За її словами, подібні ситуації є добрим знаком.
 
"Дуже добре, що регулярно отримуємо такий фідбек. Це допомагає розуміти, що ми діємо правильно і виконуємо суспільний запит на справжні зміни", - додала вона.
 
Також Супрун подякувала тим, хто допомагає "перейти від застарілої совєцької до сучасної системи охорони здоров’я".
 
Супрун написала, що "наклеп став інструментом тих, хто програв".
 

 
2 жовтня Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав постанову звернення до Кабінету міністрів про звільнення Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського. Голова комітету Ольга Богомолець звинувачує Уляну Супрун в тому, що в лікарнях у 2018 році немає нових поставок медикаментів, а ті що приходять - прострочені, хоча кошти на закупки ліків вже на рахунках міжнародних організацій.
 
У коментарі "Україні молодій" членкиня комітету Оксана Корчинська назвала голосування виставою, яка не має жодних правових наслідків, натомість покликана дестабілізувати роботу МОЗу та дати сигнал у регіони, що рішення міністерства можна ігнорувати. Вона наголосила, що голосування в комітеті неможливо назвати одноголосним, бо вона, а також Ірина Сисоєнко і Сергій Березенко не прийшли на засідання, щоб не брати участі в "рейдерських розбірках" членів комітету, яких "перекупила мафія".
 
Нагадаємо, в квітні Сім членів комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я висловили недовіру т.в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун та проголосували за звернення до Кабінету міністрів про її звільнення. Уляна Супрун залишилася на своїй посаді.