«Живий ланцюг Соборності» через Дніпро традиційно утворили у Києві, фото

13:39, 22.01.2022
«Живий ланцюг Соборності» через Дніпро традиційно утворили у Києві, фото

Після об’єднання учасники акції спільно виконали гімн України. (Фото: facebook.com/DronariumUkraine)

Активісти традиційно утворили вже п’ятнадцятий «Живий ланцюг Соборності» через річку Дніпро на мосту Патона у Києві з нагоди Дня Соборності України в суботу, 22 січня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують організатори і учасники акції в соцмережах.

 

Люди із довжелезними стягами рухались назустріч одне одному двома колонами — з лівого берега (символізує Українську Народу Республіку) та з правого берега (символізує Західно-Українську Народну Республіку).

 

Обидві колони, зустрівшись у центрі, утворили 30-метровий державний прапор.

 

 

Акція була неполітичною, тому не допускалася наявність жодної партійної або іншої символіки, лише прапори України, нагадали організатори у спільноті «Об'єднай береги Дніпра "Живим" ланцюгом Соборності».

 

Усім охочим учасникам волонтери розфарбували обличчя в кольорах державного прапора. Після акції відбувся конкурс із визначенням трьох переможців із найкреативнішим та найсимпатичнішим малюнком на обличчі.

 

 

Цього року у святкуванні Дня соборності вирішила взяти участь спільнота Dronarium Україна.

 

Її представники підняли у небо гігантський прапор України та пролетіли з ним над мостом Патона. Все дійство в небі і на мосту знімалося з дронів.

 

 

Після об’єднання учасники акції спільно виконали гімн України, а також вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героя України, Сергія Нігояна, що був убитий 22 січня 2014 року, та всіх борців, що поклали своє життя за Українську Державу, запаливши свічки.

 

Організаторами акції є Громадська спілка "Центр національно-патріотичного виховання" та Братство козацького бойового Звичаю «Спас»

 

 

Нагадаємо, перший "живий ланцюг" в Україні було утворено в січні 1990 року, він з'єднав Київ і Львів. Відтоді щороку 22 січня люди стають у живий ланцюг, щоб нагадати про дві дати в історії української державності: 22 січня 1918 року, коли Центральна Рада ухвалила Четвертий універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський закликав до єдності Українського народу і не забувати уроки історії у своєму зверненні з нагоди Дня Соборності України.