В Одесі відбувся новорічний бал офіцерів морської піхоти, фото

18:31, 25.12.2021
В Одесі відбувся новорічний бал офіцерів морської піхоти, фото

Бал у 59-му Гарнізонному Будинку офіцерів організували одеські морські піхотинці. (facebook.com/kmp.vmsu.ua)

Третій офіцерський бал морських піхотинців ЗС України відбувся в Одесі 24 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Командування морської піхоти ВМС ЗСУ на своїй facebook-сторінці.

 

«Офіцери - мужні та стримані у парадних одностроях, а їх дружини й другі половинки – тендітні та прекрасні у своїх кращих вечірніх сукнях», - йдеться у повідомлені.

 

Новорічний офіцерський бал відбувся за участю військовослужбовців окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. Захід проходив у 59-му Гарнізонному Будинку офіцерів та був організований одеськими морськими піхотинцями.

 

 

У ньому взяли участь 13 пар різного віку, але об’єднані одним бажанням — створити справжнє новорічне свято для себе і своїх родин, продемонструвати єдність та взаємоповагу до військових традицій.

 

На балу можна було побачити виконання відомих класичних танцювальних напрямків. Як і в давні часи, розпочався бал з полонезу - старовинного польського бального танцю, яким відкривались урочисті танцювальні вечори.

 

 

Після цього він плавно перейшов у віденський вальс, а насамкінець учасники балу здивували  гостей виконанням номерів зі спортивних бальних танців.

 

Подібний захід саме в одеській бригаді морської піхоти відбувається вперше, тому до участі в ньому військові підійшли з усією відповідальністю.

 

Останні два тижні офіцери разом зі своїми жінками проводили щоденні репетиції. Допомагав їм в цьому професійний хореограф, який навчив учасників заходу базовим елементам та фігурам. 

 

Нерідко тренувались годинами, але, коли жінки та їхні супутники з’явилися на паркеті, шквал аплодисментів став найкращою оцінкою їхньої майстерності та артистизму.

 

«Важливим є те, що у такий спосіб офіцери, які тривалий час виконують бойові та службові завдання, можуть отримати незабутні враження та позитивні спогади, відірватися від буденних справ і поринути у справжню новорічну казку», - зазначили у Командуванні морської піхоти.

 

 

Традиція святкувати закінчення року в такий спосіб з’явилася в українських морських піхотинців декілька років тому. Тоді комбат 503-го окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухаревський у прифронтовому Маріуполі ініціював проведення офіцерського балу у своєму підрозділі.

 

Це було зроблено задля того, щоб морпіхи легше і швидше адаптувалися до мирного життя після повернення з важкої ротації. Адже тоді ситуація на Маріупольському напрямку була досить складною. Ідею командира підтримали всі без винятку. Тепер бал є традицією в морпіхів.

 

Як повідомляла «УМ», курсанти Військового інституту імені Тараса Шевченка напередодні новорічних і різдвяних свят влаштували новорічне свято для дітей «Центру соціально-психологічної реабілітації №1».