Головнокомандувач ЗСУ Залужний зустрівся із родинами полеглих захисників України, фото

19:37, 01.12.2021
Головнокомандувач ЗСУ Залужний зустрівся із родинами полеглих захисників України, фото

Генерал-лейтенанти Валерій Залужний і Сергій Шаптала під час спілкування із батьком полеглого воїна. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний зустрівся із рідними військовослужбовців, які загинули за Україну, в Центральному будинку офіцерів ЗСУ в середу, 1 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

 

У зустрічі з рідними полеглих захисників України також узяв участь начальник Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала.

 

Валерій Залужний розповів присутнім, що кожен його день розпочинається з ранкового зведення цифр полеглих військовослужбовців:

 

«Ці цифри втрат, цей об’єм людського горя неможливо уявити. Ми завжди будемо залишатися на одній стороні з родинами полеглих героїв. Мені дуже боляче та я хочу по-людськи сказати Вам – «Дякую». Ми будемо залишатися на одній стороні. Будемо пам’ятати, що йде війна. Забувати цих людей, забувати тих, які пішли, ми не маємо права!».

 

 

Після слів вдячності, генерал-лейтенант Валерій Залужний вручив почесні нагрудні знаки «За заслуги перед Збройними Силами України» дружинам, матерям та батькові полеглих захисників України за їхню жертовність, безмежну батьківську та материнську стійкість, вагомий внесок у патріотичне виховання захисників незалежної України, формування високих духовних і моральних якостей, активну громадську діяльність.

 

 

Як раніше інформувала «УМ»,  снайпер  Уберт Мрачковський похований з військовими почестями у Хмельницькому.

 

Нагадаємо, у вівторок, 30 листопада, доброволець Олександр Харін (позивний «Джон») помер після шести років паралічу й тривалого лікування через важке порання в шию на Донбасі.