На Харківщині добровольці очищають річку Уди, фото

09:15, 16.05.2021
На Харківщині добровольці очищають річку Уди, фото

В забрудненні річки Уди місцеві мешканці звинувачують Темнівську виправну колонію №100.

Близько сотні активістів, а також місцеві жителі з Харкова і Харківського району зібралися у селищі Бабаї, щоб розчистити річку Уди.

 

В її забрудненні місцеві мешканці звинувачують Темнівську виправну колонію №100.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на місцеві ЗМІ.

 

Сміття виловлювали на човнах, із сачками та відрами, після чого збирали у мішки та одразу сортували на місці, повідомляє Суспільне.

 

Після цього, вторсировину везли на перероблення, а решту — на Роганський полігон.

 

 

"Коли ми тут все очистимо, приберемо все від сміття, я закликаю місцеву, обласну владу, щоб ми зібралися усі і розробили план того, як ми будемо виловлювати це сміття, щоб у процесі не допустити таких помилок", — розповів ековолонтер Артем Приходько.

 

За його словами, місцева влада надала трактор та вантажівку для вивезення сміття.

 

Розчистити "острів" зі сміття планують за декілька днів.

 

Наразі волонтерам вдалося прибрати "пів острова" сміття. Продовжити планують на наступних вихідних.

 

 

Нагадаємо, днями обурені селяни пікетували Регіональне управління кримінальних покарань. Учасники протесту впевнені, що Темнівська виправна колонія скидає пластик в річку Уди.

 

У березні ініціативна група запросила туди екологів, які взяли проби води. За порушення та засмічення річки екоінспекція виписали штрафи на загальну суму трохи більше півтори тисячі гривень та зобов'язали розчистити річку.

 

У Темнівській виправній колонії не заперечують: є проблеми з каналізацією. Понад 10 років тому невідомі пошкодили трубу, що з'єднувала насосну станцію та очисні споруди.

 

Як повідомила речниця регіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Ольга Кузнєцова, тепер замінювати потрібно 15 кілометрів системи, для цього потрібно близько 14,5 мільйонів гривень.