В Одесі фанати маршала Жукова побилися з поліцією, відео

17:07, 09.05.2021
В Одесі фанати маршала Жукова побилися з поліцією, відео

Провокатори волали, що Одеса нібито є "руським городом" біля пам'ятника Невідомому матросу.

Масова бійка сталася через радянську символіку, яку вимагала прибрати поліція, під час неоголошеної проросійської акції «Безсмертний полк» на Алеї слави в Одесі у неділю, 9 травня.

 

Проросійські сили не стали проводити незаконну акцію централізовано, організованою колоною, а закликали своїх прихильників приходу з портретами «пращурів» поодинці.

 

Як інформує Україна молода з посиланням на поліцію Одещини і місцеві ЗМІ та пабліки у соцмережах, в результаті виникли масові сутички.

 

Як зауважує видання «Думская», було видно, що більшість портретів «пращурів», учасників війни, з якими йшли окремі одесити були надруковані централізовано.

 

 

Конфлікт почався коли поліція почала вимагати в одного з «нащадків» прибрати портрет Жукова з георгіївською стрічкою, який він ніс.

 

Втім, зауваження правоохоронців не сподобалося порушнику, а також іншим учасникам дійства. Після чого почалася масова штовханина.

 

Поліція таки забрала портрет маршала Жукова, натомість кілька жіночок кричали немов їх вбивають і скандували: «Фашисти!».

 

 

Згодом кілька провокаторів біля пам’ятника Невідомому матросу кричали: «Одеса - російське місто!» (руській город). 

 

Правоохоронці спочатку залучили до відповідальності двох громадян за публічне використання забороненої символіки: чоловіка у віці 63 років, який прийшов у парк Шевченка з георгіївською стрічкою, ще одного - 17-річного хлопця - на Алею Слави зі свастикою.

 

 

Згодом поліція Одеської області повідомила, що правоохоронці викрили шістьох порушників громадського порядку.

 

П’ятеро  з них доставлені до відділів поліції з Алеї слави, ще один – з 412-ї берегової батареї.

 

За результатами перевірок складено 1 протокол за ч.1 ст.173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки), 2 - за ст.173 (Дрібне хуліганство), 2 - за ст.185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та 1 - за ч.1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Як повідомляла "УМ", раніше МВС застерігало несвідомих громадян і ймовірних провокаторів від використання забороненої в Україні символіки тоталітарних режимів і георгіївської стрічки.