Подвиг Героїв Небесної Сотні вшанували Володимир і Олена Зеленські, фото

10:14, 20.02.2021
Подвиг Героїв Небесної Сотні вшанували Володимир і Олена Зеленські, фото

Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська вшанували подвиг учасників Революції гідності. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська вшанували подвиг учасників Революції гідності у День пам'яті Героїв Небесної Сотні в Києві у суботу, 20 лютого.

 

Президентське подружжя встановило лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Євромайдану. А також зробило перший удар у Дзвін гідності, який 20 лютого дзвонитиме за кожним загиблим Героєм Небесної Сотні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Офіс президента.

 

 

«Ми не маємо права забути імена всіх загиблих на Майдані. Ми не маємо права не дізнатися імена всіх винних у цьому. Ми не маємо права не побудувати саме ту країну, за яку вони віддали свої життя. Вічна пам'ять усім, хто загинув за майбутнє України!» – наголосив Зеленський.

 

На Банковій зазначають, що Дзвін гідності був виготовлений за дорученням глави держави з метою вшанування подвигу Героїв. На пам’ятці розміщено напис «Слава Україні! Небесній Сотні слава!».

 

Дзвін встановлено та відкрито на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні в центрі столиці.

 

 

Зокрема, в день народження кожного Героя Небесної Сотні опівдні перед Дзвоном гідності встановлюється портрет загиблого і лунає пам’ятний дзвін. Адже персональне вшанування кожного Героя є важливою частиною суспільної пам’яті про події Революції гідності.

 

Нагадаємо, в Україні 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» щороку відзначають День Героїв Небесної Сотні.

 

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

 

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.