Володимир і Олена Зеленські проголосували у Києві, фото

11:28, 25.10.2020
Володимир і Олена Зеленські проголосували у Києві, фото

Президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою на виборчій дільниці у Києві. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою проголосували на виборчій дільниці у Києві на місцевих виборах 25 жовтня. Президентське подружжя також взяло участь у скандальному опитуванні, ініційованому Зеленським.

 

Про це повідомляє «Україна молода» в неділю.

 

З відео, оприлюдненого Офісом президента видно, що Зеленський та перша леді були у захисних масках. Вони розписалися власними ручками щодо отримання бюлетенів, проголосували і швидко залишили дільницю.

 

Загалом президентська родина перебувала на дільниці трохи більше 4 хвилин.

 

 

Після цього на вулиці біля виборчої дільниці Зеленський з дружиною взяли участь у всенародному опитуванні президента, яке складається з 5 питань.

 

При цьому, Зеленський публічно поставив "плюс" навпроти всіх питань. 

 

У цей же час голова комісії підійшов на вулиці до глави держави і попросив дозволу зробити селфі.

 

"Всім доброго ранку. Всіх вітаємо. Я не знаю, що вам сказати. Всіх зі святом!", - сказав Зеленський під час короткого брифінгу на вулиці.

Присутні журналісти спитали президента скільки коштує його "всенародне опитування", і як він буде звітувати перед громадою. На це Зеленський відповів, що незабаром суспільство побачить усю інформацію у відповідних звітах.

 

Потім хтось з людей запитав, чому Зеленський відмовився від свого образу "народного президента".

 

"Я, чесно кажучи, не розумію, що ви кажете. Відмовився від якогось іміджу… Я той, хто я є, я таким народився, таким я став, і саме за таку людину голосували люди. І виконую свої обов’язки відповідно до Конституції. Що стосується рейтингів, побачимо всі цифри. Для мене важливо, як для будь-якого українця, щоб ми обирали тих людей, яким ми довіряємо. Це місцеві вибори. Важливо, що ці люди можуть зробити на місцях", - відповів глава держави.

 

Ці відповіді викликали пожвавлення серед присутніх людей, які почали перебивати президента і вигукувати ще якісь питання. Тоді як Зеленський спитав: "Чого ви сваритесь? Нема ж чого сваритися", а потім додав, що його "відповідь людям не цікава", сказав усім "щасливо" і пішов.

 

Як повідомляла "УМ", за даними громадянської мережі "Опора" загальна вартість опитування складе близько 103 мільйонів гривень.

 

В Україні 25 жовтня відбуваються місцеві вибори. Виборців закликають не забути взяти маску, власну ручку, а також паспорт. Адже у кабінках для голосування не буде ручок, тож їх треба приносити з собою.