Марш героїв у Мінську: 250 затриманих, фото

16:19, 13.09.2020

Опозиційний «Марш героїв» відбувається у Мінську в неділю, 13 вересня. Втім, ще до початку маршу силовики Білорусі та невідомі особи в зеленому одязі і балаклавах намагалися його зірвати і почали затримувати людей десятками ще до початку акції.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють незалежні ЗМІ з місця події у неділю.

 

Зокрема, людей затримують на вулиці Маяковського, а також біля готелю «Ренесанс». Озброєні правоохоронці та невідомі у балаклавах затягують до спецтранспорту людей з біло-червоно-білими прапорами, які йдуть вулицею.

 

 

Згідно з даними правозахисної групи «Весна», станом на 15.30 у списку затриманих фігурує 46 прізвищ. Втім, ще не всі факти затримань підтверджені.

 

 
Тоді як Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило, що станом на 15.00 силовики затримали близько 250 осіб за використання прапорів та «іншої символіки, яка не зареєстрована в установленому порядку, і плакати різного змісту, в тому числі образливого».
 

 

У центрі столиці Білорусі відключений мобільний інтернет.

 

 

 «Марш героїв» має на меті підтримати всіх, хто проявив себе під час попередніх протестів.

 

«Щодня у нашого народу народжуються справжні герої. Марія Колесникова, яка рве паспорт і дає відсіч «слабовикам» прямо на кордоні. Хлопці з Організації порятунку на воді, які рятують людей, попри всі наслідки. Юрій Корзун, який приковує себе наручниками до шахти. Рятувальник з МНС, який відмовляється знімати національний прапор. Члени Координаційної ради, студенти і лікарі, наші чудові жінки, журналісти і жителі районів, політв’язні і ті, хто щодня виходить на вулицю. Білоруси за останній місяць стали воістину героїчним народом. І ми не дозволимо карателям навіть думати, що білоруси забудуть і пробачать їхні злочини», – йшлося в анонсі заходу.

 

 

Як повідомляла «УМ», 12 вересня у Мінську був украй брутально розігнаний Жіночий марш: силовики і невідомі у зеленому одязі та в балаклавах не соромилися застосовувати силу по відношенню до «слабкої статі».

 

Раніше прикордонники і силовики Білорусі не змогли видворити з країни опозиціонерку, членкиню Координаційної ради Марію Колеснікову, оскільки вона порвала свій паспорт на кордоні з Україною.

 

30 серпня білоруси привітали Лукашенка "з днищем" у день його 66-річчя: акція протесту зібрала більше 200 тисяч учасників.