В Умані хасиди знесли карантинний паркан біля могили Рабі Нахмана, відео

15:02, 10.09.2020

Група паломників-хасидів влаштували погром: чоловіки знесли частину металевої загорожі біля могили цадика Нахмана в Умані в четвер.

 

Карантинний паркан було встановлено для запобігання скупченню паломників, яке сприяє розповсюдженню коронавірусу. Утім, такі обмеження не влаштували хасидів.

 

Про це повідомляє «УМ», з посиланням на Нацполіцію Черкащини у четвер.

 

Як повідомила речниця управління Нацполіції у Черкаській області Зої Вовк, паломникам не сподобалося, що паркан затулив їм шлях до могили, і вони почали його зносити.

 

Як пояснила пані Вовк, ці віруючі приїхали до Умані з Харкова.

 

Поліції вдалося вгамувати бунтарів, на двох з них склали адміністративний протокол за статтею 173 (дрібне хуліганство).

 

Утім, на відео, яке поширили у соцмережах видно, що у погромі брали участь не двоє хасидів, а значно більша кількість хуліганів. На записі видно, як паломники розхитують і намагаються повалити огорожі.

 

У фонді Рабі Нахмана, який є офіційним представником брацлавських хасидів, повідомили, що заворушення влаштували підлітки. У фонді пообіцяли поговорити з ними та відзначили, що брацлавський рух поважає закони України.

 

 

Нагадаємо, що на початку осені паломники-хасиди традиційно відвідують Умань для відзначення іудейського Нового року - Рош га-Шана. У місті розташована могила духовного лідера хасидів Нахмана.

 

За даними МВС, до Умані прибуде 3 тисячі паломників хасидів.