Зеленський із дружиною в Софії Київській помолилися за мир в Україні, фото

10:35, 24.08.2020

Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська взяли участь у святковому молебні за встановлення миру в Україні з нагоди 29-річниці Незалежності у понеділок, 24 серпня.

 

Молебень «Молитва про мир та благословення України» провели предстоятелі церков і керівники релігійних організацій на подвір'ї Національного заповідника «Софія Київська».

 

Про це повідомляє «Україна молода».

 

Духовні лідери дякували Господу за незалежну Україну та просили покровительства й захисту для її захисників та всіх, хто їх підтримує, мудрості українському народові й сили – очільникам держави. Молилися за встановлення миру на українській землі.

 

Камерний хор виконав «Отче наш» та «Молитву за Україну».

 

 

Також президентське подружжя вшанувало пам’ять воїнів, які загинули під час захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

 

Володимир і Олена Зеленські з членами сімей загиблих воїнів та ветеранами поклали квіти до Стіни пам’яті біля Михайлівського Золотоверхого собору у Києві.

 

«Сьогодні, у День Незалежності України, вшановуємо всіх наших героїв, які заради нашої незалежності віддали своє життя. За Україну, за її майбутнє, за її свободу», – сказав президент.

 

Під час хвилини мовчання 29 дітей випустили в небо повітряні кульки.

 

 

Як повідомляла «УМ», напередодні найбільший національний стяг урочисто підняли під час церемонії відкриття меморіалу та з нагоди Дня Державного Прапора України на Печерських пагорбах Києва в ніч на неділю, 23 серпня.

 

Тоді як президент Володимир Зеленський і чотири колишніх президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко взяли участь у церемонії підняття Державного прапора на військовому летовищі міста Васильків Київської області.