Офіс Медведчука переплутав петарди із вибухівкою, відео

16:22, 23.05.2020
Офіс Медведчука переплутав петарди із вибухівкою, відео

У Нацкорпусі кажуть, що вирішили нагадати Медведчуку, що ОПЗЖ є партією ворогів і колаборантів. (Фото Нацкорпусу)

Представники нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука перелякано заявляють про вибух біля його офісу на вулиці Велика Васильківська, 23б в Києві у суботу. Мовляв, під офісом кума Путіна проходила акція Нацкорпусу, які можуть бути причетні до вибуху.

 

Тоді як у Нацполіції поліції інформацію про вибух спростовують.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на вітчизняні ЗМІ в суботу.

 

Так, прессекретар Медведчука Олег Бабанін заявив у коментарі «Громадському»: «Там проходила акція, там багато чого було. Ми зараз готуємо заяву... Є потерпілі».

 

 

Водночас Нацкорпус опублікував відео акції біля офісу ОПЗЖ, де видно, що в ході заходу націоналісти палили фаєри.

 

«Сьогодні, в День героїв, ми хочемо нагадати, що в країні відбувається реванш проросійських сил. Головні антигерої української реальності – колишні регіонали з ОПЗЖ. Візити лідерів ОПЗЖ на переговори з керівництвом РФ до Москви і Санкт-Петербурга під час війни повинні трактуватись як державна зрада, натомість політична партія продовжує свою діяльність», - наголосили згодом у Нацкорпусі.

 

 

Керівник київського осередку Нацкорпусу Сергій Тамарін розповів, що акція протесту була присвячена Дню героїв, який в Україні щорічно відзначають 23 травня. За його даними, декілька людей затримали, зокрема і представників Нацкорпусу. Хоча саме охоронці офісу Медведчука застосовували петарди.

 

«Треба нагадувати ворогам в такий день, що вони вороги, тому вийшли під офіс ОПЗЖ, щоб нагадати, що вони вороги. Там було біля 50 найманих охоронців, вони почали штовханину, в них були піротехнічні засоби, але ніхто не постраждав. Акцію ми завершили», - сказав пан Тамарін у коментарі «Громадському».

 

 

Водночас працівниця пресслужби поліції Києва Ганна Страшок спростувала інформацію про вибух. Щодо потерпілих інформації немає, однак її перевіряють.

 

«Біля будівлі активісти палили фаєри. Потім був звук, ймовірно спричинений сумішшю з фарбою. Було затримано близько 20 осіб. Вони направлені до Печерського відділку поліції. Їхнім діям буде надана правова оцінка», - сказала пресофіцерка.