Зеленський: Я вмовив маму не виходити з дому, і ви так зробіть

15:18, 20.03.2020

Президент Володимир Зеленський заявив, що зміг переконати свою маму не виходити з дому без зайвої потреби, і закликав українців допомогти своїм рідним лишатися вдома, щоб убезпечити їх від можливого зараження коронавірусом.

 

Про це йдеться в зверненні президента до українців 20 березня.

 

"Сьогодні я подзвонив своїй мамі. Усі ці дні я дуже прошу її залишатись вдома, і всі ці дні вона не дуже слухається, каже, що краще за мене ніхто не вибере потрібні продукти. Але врешті-решт мені вдалося її переконати, і мама погодилась не виходити з дому без зайвої потреби",- сказав він

 

Зеленський закликав українців зателефонувати своїм батькам, своїм бабусям і дідусям, привезти їм усе необхідне чи замовити онлайн доставку продуктів та ліків, навчити їх самих замовляти доставку і оплачувати послуги через інтернет.

 

Президент попросив усіх зробити все, щоб мінімізувати вихід старших людей на вулицю і їхні контакти  у магазинах, банках чи на пошті.

.

 

Таким чином, за словами Зеленського, у вірусу не буде шансів. 

 

Як повідомляла УМ, у світі оголошена пандемія від нового коронавірусу, що проявився у Китаї наприкінці 2019 року та отримав назву SARS-CoV-2.

 

В Україні запровадили карантин із 12 березня до  3 квітня щонайменше. Міста стали закривати всі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.

 

Наразі в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 3 з них – летальні.Станом на ранок 20 березня у світі зареєстровано 244 518 випадків зараження COVID-19, 10 030 смертей та 86 025 осіб, що подолали хворобу.