Ідуть до витоків: заснований Тарасом Шевченком електрофольк-гурт заспіває «Солов’я» у Роттердамі

25.02.2020
Електрофольк-гурт GO_A переміг у фіналі національного відбору на «Євробачення-2020» й отримав право представляти Україну на цьому міжнародному конкурсі у Нідерландах у травні. Пісня-переможець «Соловей» у Києві вразила не лише членів журі — Андрія Данилка, Тіну Кароль та Віталія Дроздова, а й глядачів: оригінальними народними мотивами й виконанням. 
 
 
У першому півфіналі гурт залишився у тіні бандуристки Kruть і співачки Jerry Heil, отримавши від журі 6 і від глядачів 7 балів. До фіналу GO_A внесли незначні зміни у номер: допрацювали постановку та обрали інші костюми. Бурхливі овації після виступу засвідчили, що «підтягнутий» номер найкращий. І журі, і глядачі поставили по шість балів. 
 

 

Електрофольк-гурт GO_A об’єднав у своїй творчості автентичний український вокал із сучасними танцювальними бітами, африканськими барабанами і електрогітарами. Назва читається «Гоу Ей» (тож не варто плутати з індійським штатом Гоа).
 
 
 
У назву вкладено ідею повернення до витоків: слово go в перекладі з англійської означає «йти», А — літера латинського алфавіту Альфа, що означає початок всього. Гурт заснований у 2012 році Тарасом Шевченком, власником студії звукозапису Kobzar Records. 
Цікаво, що за вісім років існування гурту його склад змінювався 14 (!) разів. Зараз до складу входять мультиінструменталіст Тарас Шевченко, вокалістка Катерина Павленко (яка працює керівником хору), сопілкар Ігор Діденчук і гітарист Іван Григоряк.
 
 
Нагадаємо, Міжнародний 65-й пісенний конкурс «Євробачення-2020» відбудеться в місті Роттердам (Нідерланди) у травні. Перший і другий півфінали проходитимуть 12 і 14 травня; гранд-фінал — 16 травня.