«Різдво із зіркою»: Все про Конотопський фестиваль колядок і щедрівок

19:35, 09.01.2020

Перший у місті фестиваль-концерт колядок та щедрівок пройшов у Конотопі. Захід відбувся під егідою собору Різдва Пресвятої Богородиці.

 

В українському вбранні та з різдвяними зірками в руках творчі колективи Конотопа та району вітали земляків зі святами. Перший у місті фестиваль-концерт колядок та щедрівок зібрав повний зал глядачів. 

 

На сцені виступили 5 колективів та особливий гість свята – кавер-гурт Dagger військового оркестру 58-ої окремої мотопіхотної бригади.

 

“Це дуже важливо, що ці люди з нами, а ми – з ними. Бо ми розуміємо, що не всі воїни мають можливість відсвяткувати Різдво зі своїми родинами, бо вони захищають нашу землю. І для них це є радість – бути тут зі своїми друзями”, – говорить отець Павло, священик.

 

Журі конкурсу очолив Народний артист України Тарас Петриненко.

 

“Хочеться, щоб ми поверталися до свого коріння, бо якось без нього зовсім сутужно, хочеться, щоб наші діти росли з розумінням того, діти якої землі вони є”, – поділився своїми думками Тарас Петриненко.

 

Серед учасників конкурсу-фестивалю визначили найкращих у 6 номінаціях, та найголовніше – тут створили теплу атмосферу та святковий настрій. Наостанок народний артист привітав жителів Конотопа та гостей свята авторською піснею-візитівкою.