Пропагандист Москви Борис Корчевніков вільно гуляв Києвом (фото)

20:59, 15.10.2019
Телеведучий і пропагандист Росії Борис Корчевніков приїхав до Києва.
 
Відео з центру Києва він опублікував у своєму Instagram.
 
Зокрема він розповів, що сприяє реставрації двох соборів у Києво-Печерській лаврі. Окрему увагу Корчевніков приділив лікарні з храмом святого Агапіта.
 
"Колись у ній бували ще наші царі. Потім, за радянських часів, запустіння. Сьогодні ця будівля знову належить Києво-Печерській лаврі, і ми дуже хочемо, щоб тут знову була монастирська лікарня", - розповів пропагандист.
 
 
Також він опублікував спільний знімок із отцем Олександром Клименком, який був переможцем "Голосу", і матушкою Світланою. Кадр було зроблено у Києві. Пропагандист приїхав на Покрову й навіть дав інтерв'ю каналу "Київська Русь".
 
 
Водночас глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зажадав покарання для тих представників спецслужб України, які допустили, щоб Корчевніков розгулював кілька днів Києвом.
 
"Хто сьогодні з керівників спецслужб готовий дати роз'яснення і понести відповідальність за те, що прямий посібник російської окупації Криму безкарно перетнув кордон України і настільки ж безкарно гуляв Києвом", - обурився Рефат Чубаров.
 

Також користувачі пригадали скандальному пропагандисту сюжети про "розстрільні списки" в Україні й тих, хто нібито втікав від Майдану через "залякування" в 2014 році.
 
Як відомо, у 2014 році СБУ заборонила Корчевнікову і ще деяким російським пропагандистам в'їзд до України. У відомстві уточнювали, що термін дії відповідної постанови встановлювався залежно від прізвища журналіста, а саме від 3 до 5 років.
 
Коли саме у Корчевнікова закінчується термін, невідомо. Існує ймовірність, що це вже відбулося. Крім того, журналіст раніше потрапив до бази сайту "Миротворець".
 
"Офіційно заборонено в'їзд в Україну через журналістську діяльність, що спрямована на пропаганду війни проти України", - йдеться в описі на сайті.