У Смілі в міській раді побилися дві чиновниці (відео)

22:03, 12.09.2019
У Смілі в міській раді наприкінці робочого дня сталася сутичка між керуючою справами Людмилою Осейко та начальником відділу діловодства, контролю та звернень громадян Людмилою Омельченко.
 
Про це повідомляє "Сміла ТВ".
 
"Жінка на жінку піднімає руку, застосовує силу, та ще й таку - схопила за шию і тисла. Людмила Осейко почала кричати, хрипіти. Вона вискочила, а та почала її душити за дверима. Є двоє свідків, які це бачили і зараз надають пояснення поліції, є відео з камер, де все зафіксовано", - коментує інцидент в.о. міського голови Сміли Віктор Федоренко.
 
Мовляв, Людмила Омельченко раніше була звільнена за порушення, але суд її поновив на посаді керівниці відділу звернення громадян, хоча люди неодноразово скаржилися на її нетактовну поведінку.
 
Дикунством називає бійку між двома чиновницями Володимир Примак, голова комісії питань депутатської діяльності та етики Смілянської міської ради.
 

"Я переглядав відеозапис, і там все видно, що першою нападає Омельченко. Фізично вона сильніша за Осейко. Запропонували їй надати пояснення - вона відмовилася, покинула робоче місце" - каже Примак.
 
Тим часом конфліктну ситуацію у коридорі міської ради місцевому інформаційному порталу "Сміла.ua" прокоментувала й Людмила Омельченко. 
 
За її словами, керуюча справами Людмила Осейко попросила принести акт передачі документів по ДСК - це гриф спеціальних документів виключно для службового користування.
 
"Допуск до цих паперів я маю згідно з розпорядженням міського голови, Людмила Осейко такого допуску не має. Але пані Осейко почала кричати, що вона мій керівник і повинна мене контролювати та перевірити, чи є підписи Віктора Федоренка на цих документах. Вона вирвала у мене ці документи, пошкодила їх. Я обурена перевищенням посадових повноважень з її боку, тож викликала 102, тому що не знаю, з якою метою було вчинено напад на службові розпорядження. Коли приїхала поліція, цією історією зацікавилось і СБУ", - розповідає Людмила Омельченко.
 
Вона каже, що має 20-річний досвід роботи у держслужбі, чисельні подяки і грамоти від міського та обласного керівництва.
 
 "Ніяких доган та скарг на мене ніколи не було. Ця догана, про яку згадують у сюжеті, складена на мене спеціально, тому що я відмовилась писати заяву про звільнення за власним бажанням. Чому я маю звільнятись? Я добре виконую свою роботу, працювала з і з попередніми міськими головами і ніколи проблем не було. І лише Віктору Федоренку не подобається, що я працюю за законом, а не за його правилами. Він каже, що якщо хтось з ним незгодний - нехай позивається до суду. А сам сплутав повноваження міського голови і секретаря міської ради. Через конфлікти і владний тиск на роботі я потрапила до лікарні з нервовим зривом", - говорить Людмила Омельченко і обіцяє боротися за свої права.
 
А тим часом, як зазначає в.о. міського голови Віктор Федоренко, через такі дії він звільнив пані Омельченко з посади, "скільки у неї вже була догана і нині вона зробила досить серйозне порушення".
 
Як повідомляла "УМ", поліція затримала нападників на оператора АЗС у Смілі.