Мама й син Олега Сенцова прибули до Києва: «Спасибі, синку, що витримав» (відео)

12:10, 09.09.2019
Мама звільненого українського режисера Олега Сенцова Людмила і його син Владислав приїхали з окупованого Криму до Києва, щоб побачити його.
 
Про це повідомляє ATR.
 
"Щастя - ось таке щастя, воно таке несподіване якесь. Всі чекали, що це не він, що його не взяли у цей список, було страшно. А потім, коли побачили літак, - це було щось. Ми з Владіком ледь із розуму не зійшли, стрибали. Дуже добре, дякую за все", - поділилася Людмила Сенцова.
 
На запитання, що вона скаже синові, коли побачить його, Людмила Сенцова сказала: "Скажу: спасибі, синку, що все витримав, що я тебе бачу і ти все ж таки у мене живий. Все, мені більше нічого не треба".
 

Вона додала, що збиралася дуже швидко і отримала дуже багато дзвінків від знайомих.
 
Син Олега Сенцова Владислав також приїхав до Києва вже після звільнення батька з Росії: "Я тата одразу впізнав - і все. Вчора (7 вересня, - ред.) по телевізору, з моєю сестрою Аліною Сенцовою. Він потис руку Зеленському - президенту України".
 
Як відомо, Олег Сенцов має двох дітей, дочку Аліну (2002 року народження) та сина Владислава (2004 року народження), який страждає на аутизм. Дружина режисера 2016 року подала на розлучення, пояснюючи це тим, що через соціальний статус не може поправити матеріальний стан сім'ї.
 
Як повідомлялося, звільнений Олег Сенцов отримав тимчасове житло. 
 

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі виконані.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Група Європейської народної партії, найбільша в Європарламенті, привітала Олега Сенцова та інших українців зі звільненням з російських в'язниць.

 

Керівництво ОБСЄ вітає обмін ув'язненими між Росією та Україною.

 

А Польська кіноакадемія привітала українського режисера Олега Сенцова зі звільнення з російської тюрми і закликала зробити все можливе, щоб він отримав Нобелівську премію миру.