Віталій Портников: Зеленському варто прокинутися

22:01, 07.08.2019

Після атаки окупаційних військ на українські позиції і загибелі чотирьох українських військовослужбовців Зеленський зателефонував своєму російському колезі і попросив його "вплинути на ту сторону". Українському президенту час прокинутися і відмовитися від своїх небезпечних ілюзій. Не існує ніякої «тієї сторони», це вигадка кремлівської пропаганди.

 

Так вважає відомий журналіст Віталій Портніков, пише Експресо

 

 

"Існує тільки Путін. Це його війська і спецслужби окупують Донбас. Це він, як головнокомандувач збройними силами Росії, відповідає за будь-яке загострення в окупованому регіоні. Путін не впливає на «ту сторону», а віддає їй розпорядження. Він - не посередник, а учасник конфлікту. І коли Зеленський просить Путіна вплинути на російських найманців, він тим самим виводить його з-під удару, перетворює з окупанта на «парламентера». Це те, що Путіну і потрібно для продовження війни",  - наголосив Портніков. 

 

За його словами, Путіну не треба жодного наближення до миру.

 

"Він не для того почав війну, щоб вона закінчилася миром. А для того, щоб вона завершилося поразкою України. Нашим крахом. Путіну ця війна сьогодні не заважає, а тільки допомагає. Допомагає тримати Україну на гачку, відчувати себе впливовим лідером, вести переговори із Заходом. Навіщо йому мир?", - зазначив Портніков. 

 

"Володимир Зеленський, ви вже не учасник передвиборчої боротьби, Ви - президент країни, яка знаходиться у війні з жорстоким агресором. І влада цієї країни не хоче ніякого миру. Нерозуміння вами цього простого факту буде тільки множити жертви, призведе до нових втрат - і людей, і територій", - вважає журналіст.