Ірпінь приховує цілі розділи генерального плану міста (відео)

17:49, 26.09.2018
Генеральний план міста Ірпінь, розміщений на сайті міської ради, виявився неповним документом, який був підданий коригуванню перед оприлюдненням, пише "Громада Приірпіння".
 
Зокрема, в документі пропущений розділ, де описане співвідношення розміщення житлового будівництва та наведений розрахунок і адреси шкіл, садочків, лікарень, поліклінік, реабілітаційних закладів та торгових центрів, які мали би бути споруджені для збалансованого розвитку інфраструктури Ірпеня.
 
Так, якщо скачати RAR-архів за вказаним посиланням, то програма розпаковує лише начебто 14 розділів та Вступ без змісту наскрізної нумерації сторінок в документі.
 
Проте навіть цієї інформації достатньо, щоб побачити, що в переліку відсутній розділ №8, який, як відомо з матеріалів Ірпінського міського суду та громадських слухань, визначає обсяги соціальної інфраструктури міста Ірпінь до 2030 року.

”На сайті немає не лише 8 розділу, а й інших. Наприклад, я не бачу там основного – 18 розділу генплану, де описані техніко-економічні показники. Два роки тому наше ГО «Захист навколишнього природного середовища «Дружба» подало офіційний запит на ознайомлення і фотографування оригіналу генплану.

На той час начальником відділу містобудування і архітектури був Михайло Копач. Так сталося, що до нього ми прийшли 07.10.2016 лише удвох з Олегом Даньшиним, то він так обурювався, що ми про це попросили, що аж називав нас терористами”, – коментує Неля Лавровська, мешканка Ірпеня, директор громадської організації ЗНПС «Дружба».
 
Окрім того, на сайті основні креслення карт, зокрема, схема планувальних обмежень та зонінг, оприлюднені в стиснених розмірах, які не дозволяють роздивитися деталі по районах і вулицях Ірпеня.
 
Факт коригування генплану міста було знято на відео в рамках проекту "Відкритість рішень як засіб скорочення корупційних ризиків у громаді Приірпіння" (#відкритийІрпінь), який нині реалізовує Український незалежний центр політичних досліджень.
 

Проект #відкритийІрпінь триватиме з вересня 2018 по березень 2019 року й має на меті виявляти потенційні корупційні ризики в урядуванні та на рівні ухвалення рішень в Ірпені.
 
Як повідомляла "УМ", раніше скандальний мер Ірпеня Володимир Карплюк оголосив, що в серпні йде у відставку, щоб готуватися до парламентських виборів. Однак насправді Карплюк досі керує містом, оскільки більшість депутатів є обранцями від партії "Нові обличчя", яку він очолює.