Відчуйте різницю між «ніколи знову» і «можем павтаріть»

14:43, 08.05.2020
Відчуйте різницю між «ніколи знову» і «можем павтаріть»

Весь цивілізований світ відзначає День пам’яті і примирення саме 8 травня.

Сьогодні, 8 травня, весь цивілізований світ відзначає День пам’яті і примирення. У 2015 році в Україні Указом президента Порошенка також було встановлено День пам’яті. Його ідеологія - ніколи знову... Символ дня- червоні маки, згадка про кожного загиблого, про пролиту на полях боїв кров мільйонів солдатів і цивільне населення, вбите в цій бойні. Ідеологія шовіністичного русскомирского бряцання зброєю - можем павтаріть...

 

Відчуваєте різницю? Й аналогії з сьогоднішнім днем, спробами знову поділити світ і захопити території...

 

Спільний з Європою день пам’яті не лише повертає нас в європейський контекст, підкреслюючи усвідомлення високої ціни, заплаченої Україною і українцями в боротьбі з двома тоталітарними режимами, чітко сигналізувало суспільству ціннісну ідеологію нашої команди - ніколи знову!

 

Що відбувається зараз? Вперше на державному рівні влада, під виглядом карантину, не збирається вшановувати День пам’яті, це зрозуміло, її пострадянська ментальність вперто тягне її від Брюсселю до Москви. Ми не маємо жодної реакції влади на спроби Путіна переписати і привласнити історію Другої світової, повне мовчання щодо перейменувань українських Донецька і Луганська в Сталіно і Ворошиловград, ВР не спромоглася навіть вчасно прийняти заяву до закінчення війни в Європі. Та навіть згадати про День пам’яті, тільки про Победу.

 

«Какая разніца»... Нам - є різниця. В День пам’яті і примирення згадаємо, що війна почалася з підписання пакту Молотова-Рібентропа, коли два тоталітарні режими вирішили поділити світ і закрити очі на знищення неугодних, неправильних, ворогів.

 

Дякуємо всім українцям, які на фронті, в тилу, в партизанських загонах, в схронах боролися з двома тоталітарними режимами. Які перемогли нацизм і фашизм. Які усвідомлювали лицемірну страшну сутність Совєтів. Дякуємо всім і кожному, хто сьогодні на фронті бореться за Україну. Наша перемога - ще попереду! Точно. А сьогодні - з Днем пам’яті. Ніколи, ніколи знову...