Конституційний лад по суті повалено

14:02, 17.01.2020
Конституційний лад по суті повалено

Цілковитий фарс. Приниження Парламенту в парламентсько-президентській республіці.

 

Прем`єр і урядовці спершу просто не з`явилися на годину запитань до Уряду, надіславши тільки одного міністра відповідати на попередньо надіслані запитання.

 

За наполяганнями народних депутатів, пізніше Кабмін таки прийшов на 5 хвилин, Прем'єр виголосив свою промову вдячності великому генію сучасності Президентові Зеленському, якому вони вірять і буцімто вірить вся країна. Де-факто в такий спосіб Гончарук попросив вибачення в Президента з надією-проханням, що його ніхто не зніме з посади.


На жодне запитання депутатів не відповів..

 

До Верховної Ради він свою заяву не надіслав, очевидно, забувши, хто, взагалі, визначається з призначенням Уряду і його відставкою. Виявляється, із юридичними знаннями теж серйозна проблема...

 

Це ще одне підтвердження того, що система балансів і противаг в Україні сьогодні зневажена, розтоптана і послідовно знищується.

 

Тим часом голова фракції «Слуги народу» Арахамія, коментуючи цей цирк в кулуарах, не помітив нічого дивного, що Прем`єр написав заяву про відставку Президенту, а не Голові ВРУ. Це публічне визнання того, що конституційний лад по суті повалено...

 

Ivanna Klympush-Tsintsadzе, Facebook, 17.01.2020