Москва не виконала жодного зобов‘язання

11:43, 30.12.2019

Вчора, в щасливих емоціях зустрічі наших, майже непоміченою в ЗМІ пройшла заява представника РФ в ТКГ Гризлова, що Київ взяв на себе зобов‘язання НЕ ПЕРЕСЛІДУВАТИ відпущених під особисті зобов‘язання беркутівців і терористів....


Схоже, саме це і є ціною. Не лише відпусити, але й поховати справу, забути, зачистити саму пам‘ять про розстріли і причетність до трагічних подій в Україні Москви.


Фраза влади «ми виконали всі зобов‘язання» тим часом стала гаслом нових взаємовідносин з Москвою.


Ми виконали всі зобов‘язання і відвели війська.


Ми виконали всі зобов‘язання і віддали Цемаха. ( хоч моряків Москва мала передати без всяких передумов, за рішенням морського арбітражу). Й тим самим технічно вивели Москву з міжнарожних судів.


Ми виконали всі зобов‘язання і відмовилися від позовів до Газпрому на 12 млрд доларів.


Ми виконали всі зобов‘язання і випустили на волю тих, про кого і мінських угодах жодного слова і жодного зобов’язання. Жодного. Й на саміті в Парижі мова йшла про тих, хто має бодай якесь відношення до конфлікту, а не про беркутню.


Тим часом, Москва не виконала жодного зобов‘язання. Вона не відпустила моряків, як була зобов‘язана, а поміняла їх на Цемаха. Вона не звільнила всіх на всіх і навіть всіх встановлених не звільнила. Бо вдома немає В. Виговського, Дудки, інших політв’язнів Кремля, кримських татар. Нема солдата з Тернопільщини Роми Оніщука , якого ховають в окупованому Луганську , немає кілька сотень наших. Москва не виконала домовленість всіх на всіх. Де про це заява української влади? Й де заява лідерів світу? Її не буде, бо Україна виконала всі умови.


Й ключове, Москва не виконала головну умову мінських угод - повне припинення вогню і виведене своєї техніки, зброї і найманців з території України. Чи виконала? Беркутня ж вже в РФ? Будуть тепер там лушперити опощицію? Чи терористи повернуться сюди, з новими терактами?


Велике прохання до влади: а ви могли б новорічному зверненні перерахувати всі ваші зобов’язання перед сусідом, якого вже соромитеся називати агресором? Щоб Україна була в курсі.


Р. S. За наших звільнених, кого знаю і розумію, що це герої - щаслива. Ваші родини теж абсолютно героїчні. Дякуємо за приклад мужності всі ці роки.

 

Ірина Геращенко, 30 грудня 2019 року, Фейсбук