Від сьогодні Зеленський більше не належить собі - він належить країні

21:36, 21.04.2019
Від сьогодні Зеленський більше не належить собі - він належить країні

Маю давню традицію: коли приходить новий президент, завжди думаю, як він піде і що робитиме після?

 

Петро Порошенко іде достойно - зібравши підтримку найсвідоміших українців, моральних авторитетів, цвіту нації, як би пафосно це не звучало.

 

Саме її нині не має, але має здобути нинішній переможець. Це означає, що в травні 2014 року ми дійсно вибрали найкращого з тих, хто був.

 

Петро Порошенко став першим президентом України, який дійсно хотів її очолити сам і, як показує досвід, був готовим до більшості з тих викликів, що мала країна. Стати лідером удруге не зміг - підвели принципи управління та особисті якості.

 

Тепер маятник хитнувся в інший бік. Маємо президента, який і сам не хотів, і є найменш готовим до ролі першої особи в Україні-2019 з усіх лідерів перегонів. Він входить як тріумфатор, але ким він буде насправді, ми зможемо дізнатися лише тоді, коли він зможе піти. Коли побачимо, що він зробив для країни насправді і що робитиме після. Така доля президента в історії.

 

Від сьогодні Володимир Зеленський більше не належить собі. Він уже належить країні. Попри те, що, можливо, цього не усвідомлює. У нього починається курс молодого бійця, в рамках якого, зокрема, доведеться ґрунтовно вивчити уроки з історії України. Його чекає багато відкриттів - і в теорії, і на власному досвіді.
 

21 квітня 2019 року, Михайлина Скорик, Фейсбук