Лід скрес: ЄС надіслав перші €1,5 млрд від заморожених активів рф

12:46, 26.07.2024
Лід скрес: ЄС надіслав перші €1,5 млрд від заморожених активів рф

Сьогодні ЄС зробив можливим підтримку України за рахунок першого платежу у €1.5 мільярда, що був згенерований від заморожених російських активів.

Європейський Союз у п’ятницю, 26 липня, оголосив про перший платіж в обсязі €1,5 мільярда євро для військової підтримки України за рахунок надзвичайних надходжень від заморожених в ЄС російських активів.

 

Як інформує УМ, про це 26 липня повідомили на сайті Європейської комісії та президент Європейської комісії фон дер Ляєн  соцмережі X.

 

«Сьогодні ЄС зробив можливим підтримку України за рахунок першого платежу у €1.5 мільярда, що був згенерований від заморожених російських активів.

 

 Ці надзвичайні прибутки, що були згенеровані операторами та утримувалися в центральних депозитаріях від заблокованих суверенних активів Росії стали доступними від Euroclear для Європейської комісії, як перший внесок, 23 липня.

 

Ці гроші зараз будуть спрямовані через Європейський фонд миру та Український фонд для підтримки військових спроможностей України, а також для підтримки відбудови країни», - йдеться у повідомленні.

 

"Сьогодні ми передаємо € 1,5 мільярда коштів від заморожених російських активів на оборону та відбудову України. Немає кращого символу чи використання грошей Кремля, ніж зробити Україну та всю Європу безпечнішим місцем для життя", - зазначила у свою чергу фон дер Ляєн. 

 

Як повідомляла УМ, Перші «розморожені» євро від активів рф «у дорозі»: підуть на закупівлю озброєння ЗСУ.