НМТ-2023: багатьох учасників усунули через використання смартфонів

19:17, 10.06.2023
НМТ-2023: багатьох учасників усунули через використання смартфонів

Деяких учасників НМТ видворили з екзамену через спроби списати (Фото з відкритих джерел)

З 5 червня стартувала основна сесія національного мультипредметного тесту. Однак деякі учасники не змогли скласти іспит через намагання використати телефон і списати. 

 

Як інформує Україна молода, про труднощі, з якими стикнулись вступники, розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти.

 

Деяких учасників усунули з екзаменаційних центрів через спроби використання телефонів на тестуванні.

 

"Значну кількість вступників було вилучено з тимчасових екзаменаційних центрів через використання ними мобільних телефонів під час тестування.  Деякі із цих учасників, зокрема, фотографували тестові завдання, а потім поширювали їх інтернетом. Нам прикро, що такі ситуації мали місце", – йдеться у повідомленні Центру. 

 

В УЦОЯО закликають учасників не ризикувати своїм майбутнім і не використовувати жодних цифрових пристроїв під час тестування. 

 

"Той факт, що з багатьох тисяч учасників одиницям удалося сфотографувати деякі тестові завдання, скориставшись тим, що інструктори, утомлені після навчального року та знесилені щоденними стресами, недогледіли порушення, не означає, що й іншим це вдасться. Ціна однієї фотографії може бути занадто високою", – кажуть у відомстві.

 

Важливо, що поява окремих завдань після завершення певної зміни НМТ жодним чином не може позначитися на результатах тих учасників, які брали участь у відповідному тестуванні. 

 

"Водночас деким, хто проходитиме НМТ в наступні дні, це може сприйматися як шанс отримати кращий результат без належної підготовки до тестування.  Наголошуємо: це марні сподівання! Адже всі тестові форми є унікальними, тож завдання не повторюватимуться", – кажуть в УЦОЯО.

 

Нагадаємо, 5 червня розпочався додатковий період реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті 2023 року.

 

Як повідомляла УМ, перелік країн та міст, де можна скласти Національний мультипредметний тест розширено для українських вступників. Наразі тестування можна пройти у 41 місті 24-х країн світу.