Пісні Цоя у Львові: юний фанат «Кіно» звільнився з притулку та поїхав до Одеси

14:25, 09.06.2023
Пісні Цоя у Львові: юний фанат «Кіно» звільнився з притулку та поїхав до Одеси

Скандал між неповнолітнім музикантом з Одеси та нардепкою зі Львова вичерпано?

Неповнолітнього музиканта, який співав на вулицях Львова пісні Віктора Цоя і на якого народна депутатка України Наталія Піпа написала заяву у поліцію, відправили з дитячого притулку додому в Одесу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила сама народна депутатка.

 

Інцидент стався на одній з львівських вулиць. Наталія Піпа підійшла до вуличного музиканта, який виконував під гітару пісні Віктора Цоя, та зробила йому зауваження. Вона попросила не виконувати пісні російських музикантів та не говорити з нею "мовою тих, хто нас вбиває".

 

Хлопець відреагував агресивно, вживав нецензурну лексику. Народна депутатка написала на нього заяву у поліцію. Виявилося, що музикант – неповнолітній, а його батьки перебувають в Одесі. Підлітка помістили у дитячий притулок.

 

Музикант спершу записав відео з вибаченнями, а потім, коли на його підтримку стали виступати деякі представники громадськості та військові заявив, що зробив це під тиском.

 

Хлопець наполягав, що Цой не є російським виконавцем, адже він помер до створення Російської Федерації. Він також зазначив, що його мама не може забрати його з притулку за станом здоров’я. Нардепка Наталія Піпа каже, що постійно стежила за долею підлітка, на якого написала заяву.

 

"Всі ми були підлітками і переживали кризу цього віку, коли є велике бажання бути проти всього світу. Хлопець зараз це переживає. Це дуже непростий час. Як мама, я це все розумію. І співчуваю. Якби людина не ображала б і не матюкалася б – я б не викликала поліцію", – каже народна депутатка.

 

За її словами, хлопця тримали у притулку і чекали, поки "одеська служба у справах неповнолітніх нарешті надасть необхідні документи". Вона також зазначила, що адміністративне правопорушення на юнака склали не за російську мову та пісні, а за дрібне хуліганство.

 

Сам підліток каже, що у притулку до нього ставилися добре, однак курити випускали нечасто. Він каже, що співробітники закладу залишили гарне враження і він пообіцяв приїхати до них у гості, однак вже по добрій волі.

 

 

У коментарях під постом нардепки думки користувачів розійшлися. Одні люди писали, що підтримують її дії, інші обурювалися через те, що вона не мала права поширювати відео з неповнолітнім.

 

Начальниця департаменту освіти Одеської міськради Олена Буйневич у коментарях заперечує інформацію про те, що хлопця тримали у притулку тому, що чекали документи з Одеси. За словами чиновниці, особу хлопця вона встановлювала за допомогою керівників шкіл на другу добу після оприлюднення відео.

 

"Невже Львів так далеко від Одеси, що в нас телефони не працюють", – пише Олена Буйневич.

 

Начальниця департаменту також зазначила, що дорослий має запобігати і запобігати правопорушенню з боку дітей, а не знімати їх на відео та влаштовувати "огидне шоу".

 

Як повідомляла УМ, раніше скрипалька Богдана Півненко наголосила, що українцям необхідно цінувати та нести гордо свої надбання.