Німеччина не готова надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus

17:04, 05.06.2023
Німеччина не готова надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus

На фото: крилата ракета Taurus

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що ФРН у найближчі два тижні визначиться щодо можливої передачі західних винищувачів Україні, однак постачати далекобійні ракети поки що відмовляється.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє DW.

 

«Ми якраз перебуваємо у фазі переосмислення та перевіряємо, що можливо і що ми хочемо і можемо зробити. І думаю, ми визначимося протягом найближчих двох тижнів», – сказав Пісторіус у понеділок.

 

Проте очільник німецького оборонного відомства відкинув можливість отримання Україною далекобійних крилатих ракет Taurus у найближчій перспективі.

 

«На даний момент ні. Ми не думаємо робити цього», – додав міністр.

 

Щодо побоювання використання Україною німецької зброї на території рф Пісторіус зазначив, що міжнародне право дозволяє робити це з метою самооборони, але підкреслив, що Берлін, як і Вашингтон, не хотів би використання своєї зброї на російській території.

 

Він запевнив, що «цілковито довіряє українським партнерам» і вважає їх надійними.

 

Як відомо, президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен у понеділок на зустрічі в Білому домі обговорять спільний підхід до тренування українських пілотів на літаках західного зразка.

 

Як повідомляла УМ, Федеральний уряд Німеччини підписав контракт  з компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH на закупівлю 66 бронетранспортерів типу FFG APC для подальшої передачі Україні.