Голосіївський суд Києва обрав запобіжні заходи фігурантам справи про закрите укриття

14:01, 03.06.2023
Голосіївський суд Києва обрав запобіжні заходи фігурантам справи про закрите укриття

Суд обрав запобіжний захід підозрюваним: двом — цілодобовий домашній арешт, одному — тримання під вартою

Голосіївський суд Києва обрав запобіжні заходи керівнику поліклініки, заступнику директора з технічної частини та охоронцю, які проходять підозрюваними у справі про закрите укриття у поліклініці, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей в Деснянському районі столиці 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне».

 

Перший підозрюваний у справі — керівник поліклініки Олег Шугалевич. Прокурори вимагали цілодобовий домашній арешт. Адвокат заперечив і попросив обмежитися нічним домашнім арештом.

 

За словами захисника, вини керівника поліклініки немає, оскільки він не відповідає за доступність до укриттів, а охоронець закладу. Йому дали цілодобовий домашній арешт.

 

Другий підозрюваний — заступник директора з технічної частини Василю Десику. Суд також залишив під цілодобовим домашнім арештом на 2 місці.

 

Охоронця поліклініки в Деснянському районі суд відправив під варту на два місяці без права внесення застави, повідомляє наш кореспондент з засідання.

 

Він визнав свою провину: сказав, що "після початку тривоги пішов відкривати двері поліклініки, аби впустити людей, але не встиг".

 

Як повідомляла УМ, у ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки  російських окупантів у столиці загинули троє людей,  у тому числі дитина 2013 року народження. Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження.