Україна вже готова до контрнаступу - Зеленський

11:14, 03.06.2023
Україна вже готова до контрнаступу - Зеленський

Зеленський запевнив, що українська армія добре підготовлена і оснащена перед очікуваним контрнаступом (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський запевнив, що станом на зараз Україна вже повністю підготовлена  до контрнаступу.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив в інтерв’ю WSJ.

 

«Я вважаю, що на сьогодні ми готові це робити (проводити контрнаступ – ред.). Ми б хотіли деякі речі мати, але ми не можемо чекати на це місяці. Ми дуже віримо в успіх, я не знаю, скільки нам знадобиться часу», — сказав Зеленський. 

 

Президент України вважає, що країнам Заходу потрібно потужно працювати над ізоляцією Росії.

 

Глава держави також розповів, що американська протиповітряна система захисту Patriot – це єдина зброя, яка може збивати деякі види російських ракет, а Україні потрібно 50 таких батарей.

 

«На сьогодні єдина зброя, яка спроможна зупиняти деякі види ракет РФ, які вона застосовує по нашому цивільному населенню, школах, інфраструктурі, енергетичній системі, єдина система в світі – це Patriot.

 

Це навчила ця війна. Є зброя, яка вимикає Росії можливість залякувати десятки мільйонів людей. Реальність наступна. 50 батарей Patriot – і в більшості люди не будуть гинути», - наголосив український президент.

 

Як повідомляла УМ, адміністрація Байдена переконана, що разом із союзниками та партнерами забезпечили Україну належним чином військовою допомогою для проведення наступу , щоб звільнити територій від російських окупантів.