День пам’яті та перемоги над нацизмом: Рада встановила 8 травня вихідний

16:41, 29.05.2023
День пам’яті та перемоги над нацизмом: Рада встановила 8 травня вихідний

8 травня в Україні відзначатимуть День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. (Фото з відкритих джерел)

Конституційна більшість Верховної Ради проголосувала за встановлення 8 травня Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

 

Це історичне рішення підтримали 317 народних депутатів.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк у соцмережах в понеділок.

 

За його словами, закон "Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років" (№9278) передбачає, що цей день щороку відзначатиметься саме 8 травня. Вихідний день відтепер також буде 8 травня.

 

Закон набуває чинності з наступного дня за днем його опублікування.

 

Зауважимо, що раніше президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Адже саме 8 травня велич перемоги над нацизмом згадує більшість народів світу і саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію Вермахту. І саме 8 травня світ вшановує пам’ять усіх, чиї життя були забрані тією війною.

 

Окрім того, глава держави підписав Указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначатиме День Європи.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наша перемога над «пабєдою». Не сміємо святкувати з агресором