Гвардієць «Покемон» вдруге збив ракету «Іглою»

15:04, 29.05.2023
Гвардієць «Покемон» вдруге збив ракету «Іглою»

Гвардієць на псевдо «Покемон» (Фото Нацгвардії МВС)

Солдат Нацгвардії на псевдо «Покемон» знешкодив вже другу ворожу ракету, яка була націлена на Київ вночі 29 травня.

 

Як відомо, цієї ночі ворог здійснив черговий масований ракетний удар по столиці. Однак всі повітряний цілі були виявлені та знешкоджені українськими силами ППО.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацгвардія в соцмережах у понеділок.

 

«Одну з ракет збив гвардієць на псевдо Покемон - солдат зенітного ракетно-артилерійського дивізіону  бригади "Буревій".

Саме він нещодавно, 9 травня, знешкодив ворожу ракету неподалік від  Києва», - йдеться  повідомленні.

 

У НГУ зазначають, що сталося це о 3:20 ночі. При цьому, з тої самої зброї ПЗРК «Ігла-1» 20-річний герой зробив свій другий результативний постріл.

 

«На цей раз було складніше захопити ціль, адже було ще достатньо темно. Але результат говорить сам за себе. Емоцій від усвідомлення та радості було ще більше ніж вперше. Я розумію, що це не лише збита ракета, а й врятовані життя», - ділиться враженнями Покемон.

 

Нагадаємо, цієї ночі російські окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами. Знищено 37 крилатих ракет, 29 "Шахедів" та розвідувальний БпЛА.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що вдень 29 травня російські загарбники випустили на Київ та Київську область 11 балістичних та крилатих ракет "Іскандер-М" і "Іскандер-К" наземного базування. Усі вони були знищені захисниками України.