Гуманітарне розмінування: Австрія виділяє Україні 2 млн євро

10:36, 28.05.2023
Гуманітарне розмінування: Австрія виділяє Україні 2 млн євро

Канцлер Австрії Карл Негаммер. (oe24.at)

Для гуманітарного розмінування України Австрія виділить два мільйони євро.

 

Як інформує УМ, про це 29 травня у Twitter повідомив глава МЗС Австрії Александер Шалленбер.

 

"З першого дня російської навали ми твердо стоїмо на боці України, яка щоденно є жертвою російської агресії. Ми будемо допомагати й надалі - скільки буде потрібно!" - йдеться у дописі.

 

Згодом канцлер Австрії Карл Негаммер повідомив, що гроші на обладнання для розмінування надійдуть з Іноземного фонду допомоги в надзвичайних ситуаціях МЗС Австрії.
 
"Все залишається як і раніше: жоден австрійський солдат не ступить на українську землю, доки вона є зоною бойових дій. Ми допоможемо з фінансовою підтримкою для розмінування", – заявив пан Негаммер.
 
Тоді як віцеканцлер Вернер Коглер пояснив, що Австрія робить свій внесок у захист від небезпечних для життя вибухів мін і "допомагає забезпечити, щоб українські діти знову могли відвідувати дитячі садки і школи". "І ми зміцнюємо продовольчу безпеку, даючи можливість фермерам знову обробляти свої поля", – зазначив Коглер.

 

Нагадаємо, за даними аналітичного центру GLOBSEC, Україна є найбільшою замінованою територією у світі, випереджаючи таких колишніх лідерів, як Афганістан і Сирія.

 

174 тис. кв. км потребує огляду та очищення від величезної кількості вибухонебезпечних предметів, залишених загарбниками.

 

Як повідомляла УМ, 5 тисяч фахівців і 30 років: Резніков назвав умови розмінування України.