«Повернись живим»: фонд зібрав мільярди гривень на ЗСУ, фото

12:21, 25.05.2023
«Повернись живим»: фонд зібрав мільярди гривень на ЗСУ, фото

Одна із матеріалізованих завдяки донатам допомога для фронту. (Фото: Фейсбук Повернись живим)

За час повномасштабного вторгнення фонд «Повернись живим» зібрав донатів на суму в розмірі понад 7 мільярдів гривень.

 

Як інформує УМ, про це 25 травня повідомила пресслужба фонду у Твіттері.

 

Ці кошти пішли на безпілотний ударний комплекс Bayraktar TB2, 11 безпілотних розвідувальних комплексів PD-2, 25 безпілотних комплексів «Лелека-100», 25 комплексів «ШАРК», 6 725 дронів, 11 броньовиків, понад 800 пікапів, 1 460 кулеметів, 186 мінометів калібру 120 мм тощо.

 

Загалом з 24 лютого 2022 року організація отримала 2 222 441 пожертву. Сума середнього донату становить близько 3 000 гривень.

 

Зараз фонд веде кілька проєктів.

 

Серед них збір на Територіальну оборону (проєкт «ОКО ЗА ОКО 2»), збір на обладнання для 146 саперних груп, а також збір на реабілітацію ветеранів.

 

 

«Повернись живим» — фонд компетентної допомоги армії, а також — громадська організація, яка займається аналітикою у секторі безпеки та оборони, реалізує проєкти з реабілітації ветеранів через спорт.

 

Із 2014 року ключова мета Фонду — зробити Сили оборони ефективнішими, зберегти життя військових та системно протидіяти ворогові. Від початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року ми збільшили допомогу армії в рази і підтримуємо захисників України, які змінили своє звичне життя та вийшли на лінію оборони.

 

Фонд закуповує обладнання, яке допомагає рятувати життя військових, зокрема, тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, системи спостереження та розвідки. «Повернись живим» також є першою благодійною організацією в Україні, яка отримала ліцензію на закупівлю та імпорт товарів військового та подвійного призначення. Зокрема командою організації придбано та передано до підрозділів Сил оборони комплекс ударного БПЛА Bayraktar TB2 у складі трьох безпілотників, наземної станції, керованих боєприпасів й іншого устаткування, 11 спеціальних броньованих автомобілів та 1460 кулеметів калібру 7,62-мм для 21 бригади ЗСУ.

 

 

Інструктори Фонду займаються підготовкою саперів, операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА), операторів піхотного озброєння і снайперів, а ще навчають домедичній допомозі й сприяють проведенню секретних місій, про які ми обов’язково розповімо після перемоги.

 

З 2014 року Фонд зібрав на потреби Сил оборони понад 6,6 мільярда гривень, або понад 175 мільйонів доларів, та підготував більше 10 тисяч висококваліфікованих військових фахівців.

 

У Фонді розробляють аналітику, яка стає основою майбутніх рішень держави в оборонній сфері, реалізуємо проєкти з спортивної реабілітації учасників бойових дій.

 

Фонд має прозору фінансову звітність. Кожну пожертву та закупівлю можна відстежувати у режимі реального часу.

 

Як повідомляла УМ, Гроші для ЗСУ: на аукціон виставили сценарій першої серії «Спіймати Кайдаша».