Ракетна атака Слов’янська: кількість загиблих зросла, пошуки людей тривають

06:24, 15.04.2023
Ракетна атака Слов’янська: кількість загиблих зросла, пошуки людей тривають

Російські терористи завдали ракетного удару по житловому масиву Слов´янська, є загиблі й поранені, серед них - діти

Внаслідок ворожого ракетного обстрілу Слов'янська Донецької області є травмовані та загиблі, серед них — діти. Відомо, що кількість жертв зросла до 9, пошуки 4 людей тривають до цього часу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на Державну службу України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

 

 

Речниця ДСНС у Донецькій області Вероніки Бахал повідомила, що станом на 23:50 у Слов'янську рятувальники вилучили з-під завалів тіло загиблої жінки, тривають пошуки ще 4 людей. Загальна кількість загиблих зросла до 9.

 

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що росіяни завдали одразу кількох ударів по житловим кварталам міста, підтверджено влучання сімох ракет С-300. Пошкоджень зазнали 5 багатоповерхівок, 5 приватних будинків, школа, база відпочинку, адмінбудівля, крамниця, господарський центр і 12 автомобілів. 

 

 

«Під завалами одного з будинків є люди, у тому числі дитина. Триває рятувальна операція»,- додав глава області.

 

Павло Кириленко зазначив, що на місці розгорнули штаб, де люди зможуть отримати допомогу, також організували місця, де люди можуть переночувати, поїсти. За його словами, сума і збитки від обстрілу встановлюються.

 

 

«Далі, після розбору завалів буде консервація будинків. Для цього є кошти обласного бюджету передбачені, будуть виділені будівельні матеріали», — повідомив Павло Кириленко.

 

Він наголосив, що обстріли Донецької області відбуваються постійно.

 

«Що РСЗВ, що ракетні удари дістають до будь-якого населеного. Я завжди закликав, що врятувати життя та здоров’я – необхідна евакуація»,— сказав начальник ОВА. Він уточнив, що серед жертв — дворічний хлопчик: його дістали з-під завалів, але він помер у машині швидкої допомоги.

 

 

У багатоквартирному будинку мешкало 32 людей. Через робочий час, могло бути менша. 

 

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак написав, , що відомо про шість постраждалих.

 

Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріли росіянами житлових кварталах Слов’янська на Донеччині, назвавши це актом тероризму.

 

Як повідомляла УМ, кілька днів тому російські варвари обстрілювали  Слов’янськ, тоді також були загиблі  і багато поранених.