Прем’єр Словенії Роберт Ґолоб у Бучі: «Ваш прапор - тепер і наш прапор!», відео

17:05, 31.03.2023
Прем’єр Словенії Роберт Ґолоб у Бучі: «Ваш прапор - тепер і наш прапор!», відео

В річницю звільнення Бучі відбулася церемонія підняття Державного прапора України на відновленому флагштоку Меморіалу пам’яті захисників. (Фото Офісу президента)

Прем’єр-міністр Словенії Роберт Ґолоб виголосив свою промову українською мовою під час церемонії вшанування пам'яті загиблих жителів Бучі на Київщині.

 

Як інформує Україна молода, Роберт Ґолоб відвідав Бучу 31 березня разом із президентом Зеленським та колегами з Європи – президенткою Молдови Санду, прем'єр-міністрами Словаччини Гегером та Хорватії Пленковичем.

 

Зокрема, словенський глава уряду висловив слова підтримки та упевненість у тісній співпраці з Україною, передають вітчизняні ЗМІ.

 

«Ваш прапор тепер і наш прапор. У Словенії ми розвішуємо його передусім над державними установами. Також перед моїм кабінетом прем'єр-міністра.

 

Сьогодні ми пов'язані, як ніколи: разом з вами і ми козацького роду, разом з нами - ви знову запануєте у своїй сторонці», - сказав пан Ґолоб українською.

 

                                                   Прем’єр-міністр Словенії Роберт Ґолоб під час виступу в Бучі.

 

До речі, в річницю звільнення Бучі від російських окупантів відбулася церемонія підняття Державного прапора України на відновленому флагштоку Меморіалу пам’яті захисників Бучанської міської територіальної громади, передає Офіс президента

 

Флагшток розташований на площі на перехресті дороги з Бучі до смт Ворзель. На цьому місці третього березня 2022 року відбувся великий бій: підрозділи ЗСУ та добровольці зупинили колону російської бронетехніки, яка рухалася з боку Бородянки та Ворзеля. Маючи легке озброєння, добровольці майже добу тримали кругову оборону проти сил росіян, що кількісно переважали.

 

Раніше на цій площі розташовувався найбільший у регіоні прапор України, який ворог знищив під час окупації. Тепер цей прапор відновили й урочисто підняли в присутності Президента та високих гостей.

 

 

Як повідомляла «УМ», президентка Молдови Мая Санду закликала демократичні держави до правосуддя над російськими військовими злочинцями, які коїли звірства в Україні та в місті Бучі, зокрема, яке було деокуповано рівно рік тому.