Зеленський в Охтирці вручив громаді відзнаку міста-героя

15:58, 28.03.2023
Зеленський в Охтирці вручив громаді відзнаку міста-героя

Володимир Зеленський нагородив Охтирку званням місто-герой. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський з робочою поїздкою відвідав місто Охтирка Сумської області та нагородив міську громаду почесною відзнакою міста-героя.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

 

Зеленський зазначив, що сьогодні в Охтирці вшановують справжню козацьку хоробрість і незламність наших людей – тих, хто бився за своє місто, за свою землю й за всю нашу державу.

 

«Охтирка пережила важкі втрати й жорстокі ворожі удари, коли російські загарбники били з авіації по житлових кварталах, обстрілювали з реактивної артилерії дитячий садок та іншу цивільну інфраструктуру, коли забирали життя людей…В боях за Охтирку, за Сумщину, українці виборювали захист для інших міст, сіл, і для Харкова, і для Києва», – заявив президент.

 

 

Глава держави виступав із промовою на площі міста, де разом із присутніми вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто віддав життя за незалежність України.

 

Почесну відзнаку міста-героя з рук президента отримали міський голова Павло Кузьменко, голова ВЦА та міський комендант.

 

 

Минулого року під час бойових дій російські окупанти пошкодили понад 1 800 будівель в Охтирці, а також умисно розбомбили міську ТЕЦ. Нагадаємо, що Володимир Зеленський надав звання міст-героїв Бучі, Ірпеню, Охтирці та Миколаєву.

 

На початку квітня 2022 року голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький поділився історіями звільнених громад Конотопського району Сумщини. За його словами, російські окупанти грабували і вивозили все, що бачили – пательні, каструлі, плетені кошики, килими, шифер, овець і телят.

 

Як повідомляла УМ, вчора Президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військових на Запоріжжі та вручив воїнам державні нагороди.